Evenimentul Zilei > Social > Prognoza meteo, 14 septembrie. Vremea va fi mai caldă decât specificul lunii septembrie. Ce temperaturi se anunță

Prognoza meteo, 14 septembrie. Vremea va fi mai caldă decât specificul lunii septembrie. Ce temperaturi se anunță

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți. 14 septembrie. Vremea va fi caldă mai caldă decât specificul mijlocului lunii septembrie în cea mai mare parte a ţării, în timp ce în zonele montane sunt aşteptate ploi locale.

Vremea, marți, 14 septembrie, va fi caldă raportat la specificul mijlocului lunii septembrie în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile de sud și sud-vest. În zonele montane, local, și pe arii restrânse în nordul, centrul și estul României, în special în a doua parte a zilei, vor fi înnorări temporare accentuate. Se vor manifesta, de asemenea, averse însoțite de descărcări electrice. În zona Carpaților Orientali, izolat, cantitățile de apă pot să depășească 15 l/mp.

În restul României, cerul va fi variabil, iar fenomene precum cele amintite anterior se vor semnala doar pe alocuri. Este posibil să se manifeste în sud-estul țării. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate.

Temperaturile minime se vor situa între 9 și 17 grade Celsius. Valorile termice maxime se vor încadra între 21 și 32 de grade Celsius. Dimineața și noapte se vor semnala condiții de ceață, cu precădere în zonele de depresie. Presiunea atmosferică nu va înregistra variații semnificative, potrivit ANM.

Se anunță vreme frumoasă în București

În București, vremea va fi caldă și frumoasă, în general. Cerul va fi variabil. În a doua parte a zilei se vor semnala înnorări care se pot manifesta și în ploi slabe, trecătoare.

Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 16 grade Celsius. Valorile termice maxime vor fi de maximum 29 de grade Celsius, anunță meteorologii. Presiunea atmosferică nu va avea variații semnificative.

Cum va fi vremea în zonele montane

Vremea, marți, va fi caldă în majoritatea masivelor. Cerul va fi variabil și va prezenta înnorări temporar accentuale în special în a doua parte a zilei. Local, se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice.

În zona Carpaților Orientali, izolat, cantitățile de apă pot depăși 15 l/mp. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. În orele dimineții și ale serii, în văi și depresiuni, se vor semnala condiții de ceață.

Temperaturi călduroase la mare

Pe litoral, vremea va fi frumoasă și mai caldă decât normalitatea acestor zile. Cerul va fi variabil. Pe parcursul zilei se vor semnala înnorări. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate.

Temperaturile minime vor fi de 18-19 grade, în timp ce valorile termice maxime se vor situa între 24 și 27 de grade Celsius. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 19 și 21 de grade.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: