Nostradamus este cel mai cunoscut profet care a lăsat o colecție de scrieri publicate pentru prima dată în 1555.  Potrivit experţilor, cartea a prezis corect o serie de evenimente majore din lume.  Cu toate acestea, citatul care circulă după incendiul de la Notre-Dame din Paris nu este în cartea, în conformitate ceea ce afirmă site-ul Snopes.  
 
Site-ul a comentat: "Citatul pare a fi o invenție modernă atribuită în mod fals lui Nostradamus pentru a genera aprecieri, acțiuni și comentarii". "Nu am găsit nicio referire la această presupusă profeție înainte de evenimentele din 15 aprilie 2019".
 
Şi touşi, adepţii lui Nostradamus indică un pasaj special în Centuria VIII, catrenele 59-60, unde se crede că în catren vorbeşte despre „templul sfânt” care va fi prădat, Franţa ajungând o ţară ruinată". Dar mai multe detaşii puteţi citi şi AICI: Profețiile lui Nostradamus pentru 2019. Incendiul de la Notre Dame redeschide seria controverselor
 
În jurul anului 1555, medicul și astrologul Nostradamus, a avut o serie de viziuni. Mulți cred că aceste profeții ar dezvălui războaie, confruntări politice, boli și lideri care ar marca soarta lumii. În lucrarea sa pomeneşte şi despre catedrala Notre-Dame din Paris.