Predicțiile cele mai teribile ale lui Nostradamus, scrise acum 500 de ani, au avertizat omenirea împotriva celui de-al Treilea Război Mondial, impactul mortal al asteroizilor și sfârșitul Pământului. Proorocul din secolul al XVI-lea, considerat pe scară largă ca un clarvăzător puternic, este adesea recunoscut de urmașii săi pentru prezicerile sale.

Detractorii lui Michel de Nostredame (pe numele său real), subliniază totuși că profețiile lui sunt prea misterioase pentru a fi considerate viziuni și resping pretențiile puterilor sale supranaturale. În ciuda acestui fapt, mulți teoreticieni ai conspirației preferă să creadă că Nostradamus prezice de fapt că, cataclismul evenimentelor va avea loc în viitorul apropiat. 

Predicatorul evanghelic și profetul "sfârșitului lumii", Paul Begley de la West Lafayette, Indiana, nu este pe deplin convins că Nostradamus spune tot adevărul. Într-o predicție recentă, pastorul Begley a analizat viziunile lui Nostradamus despre viitor și a legat profeția de scripturile apocaliptice ale Bibliei. În opinia pastorului Begley, omenirea trăiește acum în "epoca profetică". El a spus: "Nu există nici o îndoială despre asta. Profeția este un punct cheie în Biblie".

"Șaptezeci și cinci la sută din Biblie este profetică și mai mult de jumătate din aceste profeții au fost împlinite, și atunci când vorbim despre profeție, bineînțeles că vorbești despre cartea Apocalipsei ".

Dar unde este Nostradamus în acest puzzle?

Conform pastorului Begley, nici una din predicțiile lui Nostradamus nu este o adevărată profeție, care poate veni numai de la Dumnezeu. Cu toate acestea, el a spus că este un mod foarte neobișnuit și incredibil în care previziunile lui Nostradamus au fost până acum aproape de adevăr.

Pastorul Begley a spus:  "Profețiile lui Nostradamus sunt supuse interpretării pentru că el a scris în quatrain". "Știi, uite, el a prezis focul din Londra, el a prezis ascensiunea lui Hitler, Holocaustul, el a prezis asasinarea lui JFK, el a prezis al doilea război mondial…".

Dar și el a ratat multe. Precizia lui este de aproximativ 70%, deci nu, nu le voi numi profeții ". "Profețiile sunt exacte 100%.  Prognoza poate varia, bine?", a spus pastorul.

"Dar este fascinant să te uiți la ele și oamenii totdeauna vor să știe ce spun și asta e bine pentru că uneori unele dintre aceste predicții se potrivesc cu profeția biblică". "Nu tot timpul, dar unele dintre ele se adeverec și de aceea ne uităm la ele din cauză că oamenii sunt curioși.

Potrivit, Express, predicatorului, Nostradamus a prezis sfârșitul lumii, dar pastorul Begley respinge afirmația pentru că niciun bărbat sau femeie nu ar cunoaște date despre sfârşit. Adăugând:  "Oamenii fac predicții, dar Biblia face profeții".

Nostradamus, pe numele său real Michel de Nostredame, a fost un faimos medic, cabalist și farmacist francez. Celebritatea sa se datorează lucrării "Les Propheties", a cărei primă ediție a apărut în 1555. De la publicarea sa, a devenit foarte populară în toată lumea, creându-se în jurul său un cult, notează Wikipedia.

Te-ar putea interesa și: