Evenimentul Zilei > Politica > PROFEŢIILE lui Traian Băsescu: „După parlamentare, Iohannis îl va DESEMNA pe Cioloş premier, iar guvernul va fi format din PNL şi USR. Apoi, este posibil ca PSD să facă o ÎNŢELEGERE cu PNL şi să GUVERNEZE ÎMPREUNĂ!”
PROFEŢIILE lui Traian Băsescu: „După parlamentare, Iohannis îl va DESEMNA pe Cioloş premier, iar guvernul va fi format din PNL şi USR. Apoi, este posibil ca PSD să facă o ÎNŢELEGERE cu PNL şi să GUVERNEZE ÎMPREUNĂ!”

PROFEŢIILE lui Traian Băsescu: „După parlamentare, Iohannis îl va DESEMNA pe Cioloş premier, iar guvernul va fi format din PNL şi USR. Apoi, este posibil ca PSD să facă o ÎNŢELEGERE cu PNL şi să GUVERNEZE ÎMPREUNĂ!”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinut joi seară (la B1 TV) că Dacian Cioloş este „un premier slab” de care România nu are nevoie, însă a apreciat că şeful tehnocraţilor ar fi „cel mai bun dintre liberali”, nefiind exculs ca preşedintele Klaus Iohannis (sprijinit de PNL) să-l propună ca premier, după alegerile legislative. De asemenea, Băsescu nu exclude şi o înţelegere PNL-PSD în vederea unei guvernări comune, deşi, în primă instanţă, PSD riscă să nu acceadă la Palatul Victoria.

PSD nu va fi la guvernare. Klaus Iohannis îl va numi pe Dacian Cioloş premier. În realitate, Dacian Cioloş e un premier slab, nu e ceea ce trebuie României. Însă, el este cel mai bun dintre liberali. Liberalii nu au pe cine să desemneze pentru funcţia de premier. Pe Cioloş îl va  desemna preşedintele Iohannis, care poate să joace o carte. Majoritatea parlamentară? E de ajuns să desemnezi premierul. Dacă nu trece din prima, îl bagi a doua oară (…) Nimeni nu vrea alegeri anticipate (…) Credeţi că cineva îşi riscă mandatul? Cioloş va fi premier iar guvernul va fi unul politic, format din liberali, probabil şi din USR-ul lui Nicuşor Dan. Bine, nu exclud posibilitatea ca până la urmă să se facă şi o înţelegere PNL-PSD, tot cu Cioloş prim-ministru. Pentru PSD e greu de conceput că ar putea rămâne în opoziţie. PNL nu va accepta ca în jocuri să intre şi Tăriceanu şi ALDE”, a declarat Băsescu.

Totodată, fostul şef al statului a spus că nu-l tentează deloc o alianţă cu PSD-ALDE sau cu PNL: „Eu nu am apetenţă nici pentru o alinţă cu PSD-LDE, nici cu PNL. Ambele tabere m-au suspendat (…) Vedem rezultatele legislativelor şi vom decide ce e de făcut.”

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: