Evenimentul Zilei > Politica > PROFEŢIILE lui Tănase: „Dragnea va PIERDE şefia PSD şi va fi ALUNGAT! DOSARELE îl vor ajunge din urmă!”
PROFEŢIILE lui Tănase: „Dragnea va PIERDE şefia PSD şi va fi ALUNGAT! DOSARELE îl vor ajunge din urmă!”

PROFEŢIILE lui Tănase: „Dragnea va PIERDE şefia PSD şi va fi ALUNGAT! DOSARELE îl vor ajunge din urmă!”

Analistul politic şi istoricul Stelian Tănase susţine, pe blog, că Liviu Dragnea se îndreaptă cu paşi repezi spre pierderea şefiei PSD, după ce a fost pus la punct de premierul Mihai Tudose.

EVZ vă prezintă cele mai interesante declaraţii.

De la zeificare la cădere

Liviu Dragnea se află in cele mai proaste zile ale carierei lui politice. Nu mai stie pe unde să scoată cămașa. Este atacat din toate direcțiile. 1/ mass-media 2/ justiție/3 partid. Nu i-a rămas nici o zona în care să aibă liniște. In decembrie/ianuarie triumfa, era necotestat. Putea face ce poftea pentru că autoritatea sa – cel putin in PSD – era maximă. Aici era chiar zeificat. O ceată de lătrăi și năimiți din partid si din presa (cumpărată, se întelege) il preamărea. Dăduse PSD-ului cea mai categorica victorie posibilă. Aproape că desființase opozitia. Și azi!?… (…)

Riscă alungarea

Trebuie să se aștepte dupa infringerea de saptamina asta la ce este mai rău pentru el – pierderea pozitiei de nr 1 în PSD. Deja împarte puterea în partid cu Mihai Tudose. Dacă nu mai e lider in PSD, se poate ajunge la alungarea lui, și nu numai din partid. Dosarele din justiție il vor ajunge din urmă și nu va mi avea un partid in spate care să il apere. Va vedea cit nemiloasă este soarta în politică atunci cind pierzi. Va constata că răul pe care l-a făcut altora, se poate intoarce impotriva lui. În dulapurile lui Dragnea sunt destule schelete.

Ireversibila prăbuşire

Așa că mă intreb ce plan de retragere are? E o chestiune de timp pină vom asista la finalul previzibil. Nu s-a salvat nimeni din asemenea situații. In trecutul recent mulți lideri care păreau intangibili s-au prăbușit. Cu ce va rămine Dragnea ? Cu amintirea, adică cu nimic in termeni de putere”, scrie Stelian Tănase.