Evenimentul Zilei > Actualitate > Profeția cruntă al lui Raed Arafat despre valul patru : Putem ajunge la peste zece mii de infectări pe zi
Profeția cruntă al lui Raed Arafat despre valul patru : Putem ajunge la peste zece mii de infectări pe zi

Profeția cruntă al lui Raed Arafat despre valul patru : Putem ajunge la peste zece mii de infectări pe zi

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a făcut un prognostic sumbru în ceea ce privește proporțiile valului patru al pandemiei în România.

Astfel, dat fiind că vaccinarea bate pasul pe loc, iar în țară se răspândește noua tulpină Delta, Raed Arafat estimează că numărul de infectări cu SARS-Cov-2 ar putea depăși 10.000 pe zi în valul patru al pandemiei.

„Avem 31% de vaccinați și mai avem cel puțin 15-20% care au trecut prin boală”

 

Într-o intervenție la Digi24, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat faptul că proporțiile de 31% de persoane vaccinate și circa 15-20% trecute prin boală dau o minimă speranță că presiunea pe spitale va fi mai redusă în
comparație cu toamna trecută.
„Eu pot spune că este posibil (să trecem de 10.000 de cazuri zilnic – n.r.), o să vedem. Avem de această dată, totuși, un procent de persoane vaccinate și un procent de persoane trecute prin boală, avem 31% de vaccinați și mai avem cel puțin 15-20% care au trecut prin boală.

Putem să spunem că există oameni care chiar dacă se vor îmbolnăvi, nu vor veni la spital și nu vom avea același impact pe sectorul sanitar pe durată lungă. Față de valul trecut, avem arma (n.r. – vaccinul), pe care nu o folosim”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Raed Arafat îi îndeamnă pe români să se vaccineze

„Cei mai mulți dintre bolnavii de Covid care ajung la ATI sunt nevaccinați”, a declarat Raed Arafat, care e îngrijorat de numărul din ce în ce mai mare de pacienți în stare gravă de la ATI.

Șeful Departamentului pentru Situații de Uegență susține că vaccinul anti-Covid poate împiedica formele grave ale bolii și îi îndeamnă pe români să se vaccineze.

„ Nu că aruncăm vina pe oameni, dar, în final, depinde de noi cum ne protejăm, ştim că avem cu ce să ne protejăm. Nu vrem, din păcate, asta e o alegere, că cineva nu vrea să se vaccineze, asta e o alegere de a refuza un mijloc care poate să împiedice să ajungi la Terapie Intensivă sau într-o stare gravă.

Facem tot posibilul – şi astăzi am avut o şedinţă la Ministerul Sănătăţii – pentru a urmări modul în care creştem numărul paturilor de Terapie Intensivă, deci se face tot posibilul pentru managementul corect al acestui val, dar vaccinarea rămâne soluţia optimă pentru a reduce numărul cazurilor grave”, a mai declarat Raed Arafat.
Vineri, 10 septembrie, autoritățile au raportat un record de noi infectări. Nu mai puțin de 2.520 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în 24 de ore, dintr-un total de 44.000 de teste efectuate. Alți 41 de pacienți COVID au murit în ultima zi, iar la secțiile de terapie intensivă sunt internați 543 de bolnavi în stare gravă, notează wowbiz.ro.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: