Anul 2017 va fi dominat de evenimente nefericite, după ce miracolul sângelului lui San Gennaro a eşuat pentru a treia oară în 600 de ani, conform The Week. Primul eşec a coincis cu începerea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Ceremonia lichefierii sângelui lui San Genaro (n.r. – Sfântul Ianuarie) are loc de trei ori pe an: în sâmbăta dinaintea primei duminici din mai, la 19 septembrie şi la 16 decembrie, dată la care se spune că sfântul a oprit lava Vezuviului la porţile oraşului Napoli. Sângele celui care a fost episcop al oraşului Napoli în secolul al III-lea şi care a fost decapitat în timpul persecuţiilor la care erau supuşi creştinii în timpul împăratului Diocleţian, este ţinut într-o capsulă specială din sticlă şi se lichefiază în mod miraculos în timpul slujbei.

Când sângele nu s-a lichefiat în septembrie 1939, a izbucnit Al Doilea Război Mondial. La fel s-a întâmplat în timpul epidemiei de holeră din Napoli, în 1973, dar şi în 1980, anul unui mare cutremur în Italia.

În ciuda acestor apecte, miracolul nu a fost recunoscut oficial de Biserica Catolică. „Nu trebuie să ne gândim la dezastre şi calamităţi. Suntem oameni cu credinţă şi trebuie să continuăm să ne rugăm“, a declarat Vincenzo De Gregorio, abatele de la Capela Comorii lui San Gennaro.

„În doctrinele locale, eşecul lichefierii sângelui semnalizează venirea războiului, a foametei, a bolilor şi un dezastru“, titrează Catholic News Agency.