Prins în 2015 în timp ce primea mită 200 de euro de la un student grec al Universității „Ovidius”, din Constanța, profesorul Țarălungă a fost condamnat la 8 ani de închisoare de magistrații constănțeni.

„Condamnă pe inculpatul Ţarălungă Gheorghe la pedeapsa închisorii de 8 (opt) ani pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (11 acte materiale). Interzice inculpatului Ţarălungă Gheorghe drepturile constând în dreptul de a profesa ca şi cadru didactic – pe o perioadă de 5 ani cu titlu de pedeapsă complementară. Restituie inculpatului Ţarălungă Gheorghe suma de 1.150 euro ridicată potrivit procesului-verbal de percheziţie din 28.01.2015 şi consemnată la CEC potrivit recipisei nr. Confiscă de la inculpatul Ţarălungă Gheorghe suma de 3.350 euro”, se arată în minuta sentinței de judecată.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Constanţa se arată că, în 2015, studentul grec Evangelos Faloutsos i-a oferit lui Gheorghe Ţarălungă, profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius (disciplina Farmacologie, Farmacoterapie, Farmacie Clinică), suma de 200 de euro, cerând în schimb să fie promovat la examenul pe care îl susţinea în anul V la disciplina Farmacie Clinică.

Procurorii DNA au realizat flagrantul chiar în biroul profesorului, iar în aceeași zi s-a pus în mişcare și acţiunea penală şi reţinerea lui Gheorghe Țarălungă pentru 24 de ore. Tot în aceeaşi cauză, procurorii l-au plasat sub control judiciar pe o perioadă de 30 de zile şi pe Evangelos Faloutsos, pentru dare de mită. În cazul studentului grec, magistrații Curții de Apel Constanța au decis obligarea plății către stat a sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Totodată, Faloutsos este obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probaţiune.

Te-ar putea interesa și: