Evenimentul Zilei > Social > Lecție cu chiloții în vine. Ce a putut face o profesoară de matematică în timpul orei. Dialogul este halucinant
Lecție cu chiloții în vine. Ce a putut face o profesoară de matematică în timpul orei. Dialogul este halucinant

Lecție cu chiloții în vine. Ce a putut face o profesoară de matematică în timpul orei. Dialogul este halucinant

Elevii de la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Medgidia refuză să mai ia parte la cursuri după ce o profesoară de matematică a întrebat o elevă dacă își dă chiloții jos. Totul a pornit de la nevoia elevei de a bea apă.

Scandal la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Medgidia. O profesoară de matematică i-a șocat pe elevii săi, iar aceştia refuză să mai intre la cursuri. Dialogul este halucinant, informează România TV.

„Da, draga mea, dacă îţi e sete să-ţi dai chiloţii jos, ţi-i dai jos?”, i-a spus, la un moment dat, profesoara unei eleve, în timpul orelor. Profesoara îi jigneşte pe elevi şi le dă note mici, fără să-i asculte, se plâng aceştia.

În spaţiul online a fost publicată o înregistrare a convorbirii dintre profesoară şi o elevă:

Elevă: „Doamna, pot să beau o gură de apă?”

Profesoară: „Până acum ce ai făcut? Vrei să deranjezi în continuare ora? A fost pauza mare.”

Elevă: „Da.”

Profesoară: „Da. Şi nu ai avut timp?”

Elevă. „Dar mi-e sete.”

Profesoară: „Da, draga mea. Dacă ţi-e sete să îţi dai chiloţii jos, ţi-i dai jos? Dacă vrei să faci ceva în timpul orei, te gândeşti dacă poţi să faci sau nu? Chiar îţi era sete? Poftim, bea apă. Aruncaţi cu sticlele, bateţi în bancă cu sticlele, bateţi în uşă.”

Profesoară: „Bea apă. Am vorbit într-un jargon de-al vostru. Probabil că aşa va fi mai bine să vorbesc ca să ne înţelegem. Să glumesc cu voie şi atunci probabil veţi înţelege mai bine matematică. Poţi să bei apă. Îmi cer scuze dacă v-am deranjat cu ceea ce am spus. Majoritatea sunteţi foarte dezinvolţi.”

„Copiii prezintă situații în care punea note de 2, fără să fie ascultați, după care făcea glume și zâmbea acelorași copii care erau șocați pentru nota primită. Erau daţi afară sau împiedicaţi să bea apă sau să îşi ia anumite medicamente.”, spune directorul liceului, Marius Furtună.

Comisia de Disciplină a cerut desfacerea contractului de muncă, însă profesoara a atacat decizia în instanţă. Femeia a adus mai multe documente medicale care îi dau dreptul să rămână la catedră. 

„Toată lumea se ferește să dea un certificat medical în care să spună că un cadru didactic nu poate să-și mai desfășoare activitatea la catedră.”, a spus Anca Dragomir, inspector general adjunct ISJ Constanța.

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: