Evenimentul Zilei > Social > Prof. Didier Raoult: „Vaccinurile anti-COVID sunt Science-Fiction și publicitate. Vaccinarea obligatorie ar produce o revoluție” (VIDEO)
Prof. Didier Raoult: „Vaccinurile anti-COVID sunt Science-Fiction și publicitate. Vaccinarea obligatorie ar produce o revoluție” (VIDEO)

Prof. Didier Raoult: „Vaccinurile anti-COVID sunt Science-Fiction și publicitate. Vaccinarea obligatorie ar produce o revoluție” (VIDEO)

Faimosul epidemiolog din Marsilia a criticat dur într-un interviu pentru canalul TV francez Cnews măsurile de combatere a COVID-19.

„Trăim într-o lume nebună. Dacă doriți, măsurile luate pentru a lupta împotriva acestei boli sunt măsuri dintr-un alt secol. Nu sunt măsuri practice, nu este o luptă a zilelor noastre.”

Și Raoult a precizat:

„Deja, a spune oamenilor «nu vă mai tratați, stați acasă» nu este nici măcar de Evul Mediu, nici măcar Hipocrate nu făcea așa ceva. El nu le spunea oamenilor «stați acasă până muriți». Este o măsură de nebuni.”

El a denunțat politizarea actului medical și alegerile pe care politicienii le iau în funcție de ce le cere industria farmaceutică.

„Politicienii au crezut de la început că există o baghetă magică venind din industria farmaceutică. Cu Remdesivirul, s-au păcălit din nou acum câteva zile, cheltuind încă 2 miliarde pe medicamente despre care eu am spus din martie că nu funcționează.”

Pentru a-și explica propria viziune a modului în care ar trebui luptat împotriva unei epidemii, el a folosit o metaforă războinică, arătând că este vorba de o bătălie cotidiană și că nu există o poțiune sau o baghetă magică în care să-ți pui toate speranțele.

„Acum, nu mai există această baghetă magică, deci noutatea este că va trebui să ne batem ca vietnamezii, nu ca Napoleon al III-lea, când o înfrângere face să se prăbușească totul.”

„La fel ca vietnamezii, trebuie să cucerim casă cu casă, pacient cu pacient, așa trebuie să ne batem, trebuie să facem gherilă.”

PAGINA ANTERIOARA