Evenimentul Zilei > Social > Produce mai multă PLĂCERE decât sexul și este la îndemâna oricui. Află despre ce este vorba…
Produce mai multă PLĂCERE decât sexul și este la îndemâna oricui. Află despre ce este vorba…

Produce mai multă PLĂCERE decât sexul și este la îndemâna oricui. Află despre ce este vorba…

Actul sexual va deveni în curând istorie, susțin specialiștii. Conform unor studii recente, muzica nouă care ne place produce la fel de multă plăcere ca sexul în momentul în care o ascultăm.

Realizatorii unui studiu au demonstrat că muzica nouă activează aceleași zone din creier care sunt asociate cu o noapte pasională sau o mâncare delicioasă.

În plus, cu cât ascultătorului îi place mai mult ceea ce ascultă, cu atât conexiunile din zona cerebrală asociată cu recompensarea devin mai puternice.

Pe parcursul acestui studiu, mai multe persoane au fost supuse unei cu fRMN (rezonanță magnetică funcțională) și au ascultat șaizeci de fragmente muzicale pe care nu le mai auziseră până atunci. Acestea au fost puși să declare cât de mult ar licita pentru fiecare fragment muzical în parte.

„Atunci când oamenii ascută o bucată muzicală pe care nu au mai auzit-o până atunci, activitatea lor cerebrală ne poate indica dacă le place sau dacă o vor cumpăra. [Acest lucru se observă la nivelul] nucleului accumbens care este implicat în formarea așteptărilor cu potențial recompensator. Tocmai această creare a așteptărilor face ca muzica să fie atât de puternică din punct de vedere emoțional. În studiul nostru am constatat că nivelul de activitate produs de o melodie în nucleului accumbens determină suma de bani pe care individul este dispus să o plătească pentru a obține bucata muzicală”, a precizat coordonatorul studiului, Valorie Salimpoor.