Ștefan Crișu de la Parchetul Capitalei susține că un prieten care-i datora bani i-a înscenat un flagrant. Arestat la domiciliu, el susține că nu este atât de bogat precum pare și că nu-și explică de ce a fost denunțat de cel căruia i-a făcut un bine
Procurorul Ștefan Crișu, trimis în arest la domiciliu după ce a fost prins în flagrant de colegii de la DNA când ar fi luat șpagă un telefon mobil și 2.000 de euro, susține că este victima unei cunoștințe pe care a împrumutat- o cu bani. După ce a precizat că judecătorul i-a interzis să discute pe marginea hotărârii prin care a fost arestat la domiciliu, Crișu a arătat că a împrumutat cu bani o cunoștință, căreia nu a vrut să-i dea numele, prieten care ulterior i-a înscenat un flagrant. „I-am dat 2.000 de euro ca să-și opereze soția de cancer, iar el m-a denunțat”, a declarat Crișu, pentru „Evenimentul zilei”.
Printre dosarele pe care Crișu le avea în instrumentare se numără și cel al morții lui Silviu Ionescu, fost consul al României în Singapore. „Dosarul era în lucru la mine. Așteptam date de la penitenciar pentru că moartea sa a fost suspectă. Familia acuză că nu a beneficiat de asistența medicală. Probabil cazurile mele vor fi date unui coleg”, s-a
„Ăștia sunt oamenii”
Pe surse a apărut informația că magistratul ar fi fugit cu mașina de anchetatori, imediat după ce a luat banii și telefonul de la denunțător. „Băieții care au organizat flagrantul s-au comportat impecabil. M-au oprit în trafic și m-au condus la sediu. Puteam să mă folosesc de dreptul la tăcere, dar am dat declarații și la DNA și în fața instanței”, a completat procurorul suspendat. Întrebat cum își explică faptul că un om pe care l-a împrumutat cu bani s-a apucat din senin să-l denunțe, Crișu a răspuns din umeri: „Ăștia sunt oamenii, nu-mi explic”. Potrivit DNA, procurorul suspendat a fost reținut după ce ar fi cerut 2.000 de euro și un telefon mobil de la un denunțător, pentru a ridica sechestru de pe o mașină de lux.
„Notarii nu câștigă mult”
Potrivit ultimei declarații de avere, procurorul Ștefan Crișu are o vilă în Ilfov, un autoturism fabricat în 2004 și un credit la bancă de 100.000 de euro, pe care trebuie să-l plătească în 30 de ani. La rubrica venituri salariale, magistratul a trecut doar salariul său pe 2013, adică 106.000 de lei. În caseta rezervată veniturilor obținute de soția sa, de profesie notar public, este scrisă mențiunea „conform fișei fiscale”. Întrebat de ce nu a făcut public veniturile soției, Crișu a început să se plângă. „Dacă vă imaginați că toți notarii publici câștigă foarte mulți bani, vă înșelați. De multe ori, salariul meu de procuror era mai mare decât veniturile soției din activitatea de notariat. Are angajați care trebuie plătiți”, a mai precizat Ștefan Crișu. Decizia de arestare a acestuia la domiciliu a fost luată de judecătoarea Simona Cîrnaru de la Curtea de Apel București. DNA a făcut contestație.