Procurorii DNA taie în carne vie. Percheziții de amploare la spitalele COVID

Procurorii DNA taie în carne vie. Percheziții de amploare la spitalele COVID

Joi dimineață, procurorii de la DNA au efectuat percheziții de amploare la patru instituții publice. Potrivit primelor informații, trei spitale COVID au fost vizate de perchezițiile DNA.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Braşov efectuează joi percheziţii domiciliare în 22 de locaţii situate pe raza judeţelor Braşov, Harghita şi Iaşi, din care patru sunt instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

Potrivit unor surse judiciare, sunt efectuate percheziţii la trei spitale COVID - Spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie Braşov, Spitalul Municipal Odorhei, Spitalul de Boli Infecţioase.

De asemenea, sunt efectuate percheziţii şi la sediul Biroului de Operaţiuni Speciale din Braşov.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform unui comunicat al DNA, acţiunea are loc într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada decembrie 2019 - până în prezent.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Percheziții de amploare la Suceava

În urmă cu o săptămână, Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Suceava au ridicat peste 1,2 milioane de euro, ceasuri şi bijuterii din aur, precum şi opt autoturisme de lux, în urma percheziţiilor efectuate joi în trei dosare privind săvârşirea unor fapte de corupţie la Serviciul Permise Suceava.

Potrivit unui comunicat al DNA, în urma efectuării a 67 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, au fost ridicate sume de bani şi bunuri în valoare de peste un milion de euro, după cum urmează: 1.225.000 euro; 790.000 lei; 12.000 dolari; 1.500 lire sterline; 37 ceasuri de lux; 21 brăţări; 18 lanţuri şi 4 pandantive de aur; 8 autoturisme de lux.

În cele trei dosare, procurorii anticorupţie desfăşoară cercetări în legătură cu comiterea, de către mai mulţi funcţionari publici printre care şi poliţişti şi alte persoane, a următoarelor infracţiuni: luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi spălarea banilor.

Concret, în perioada 2018 - 2020, la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava ar fi funcţionat o grupare infracţională în care, alături de poliţişti şi funcţionari, au fost cooptate mai multe persoane printre care instructori auto şi angajaţi ai Registrului Auto Român (RAR).

Gruparea ar fi acţionat în scopul obţinerii de sume de bani, pe două paliere: în legătură cu susţinerea şi promovarea examenelor practice pentru obţinerea permiselor de conducere şi în legătură cu înmatricularea autoturismelor.