Legile Justiției, controversate și respinse, au deschis Cutia Pandorei în peisajul justiției din țara noastră. Procurorul General, Augustin Lazăr, a avut ieri o reacție vehementă cu privire la modificările pe Legea Justiției."Consultarea Comisiei de la Veneția pe legile justiției este obligatorie, fără niciun dubiu!" Afirmația îi aparține procurorului general, magistratul explicând, însă de ce parlamentării nu țin cont de asta.
"Consultarea Comisiei de la Veneția pe legile justiției este obligatorie, fără niciun dubiu!" Afirmația îi aparține procurorului general, Augustin Lazăr. Magistratul explică, însă de ce parlamentării nu țin cont de asta.
"Nu există, evident, niciun interes din partea celor care vor să promoveze în grabă legile justiției pentru că ar dura o perioadă de timp și le-ar strica planurile!", a susținut Lazăr, într-o declarație difuzată în premieră la Realitatea TV.
În cea mai vehementă reacție de până acum, Procurorul General spune că pregătește contra-atacul.
"E evident că noi suntem îngrijoraţi, Ministerul public e îngrijorat şi societatea civilă văd că este îngrijorată de tot ce se întâmplă. Suntem hotărâţi să ne păstrăm statulul pe care îl avem şi să ne apărăm atributul de independenţă pe care magistraţii, procurorii l-au obţinut până acum", a declarat Augustin Lazăr.
Augustin Lazăr, procurorul general al României, susţine că "Ministerul Public nu va abdica nici de la independență și nici de la fermitate. Independența conferită de Constituția României se apără cu demnitate, fermitate și prin instrumente juridice puse la dispoziție de lege". Reacţia vine după ce, cu 12 voturi "pentru" și 5 voturi "împotrivă", majoritatea PSD-ALDE-UDMR din Comisia specială condusă de Florin Iordache a aprobat modificarea Legii nr. 304/2004 în sensul înființării unei secții speciale care să-i investigheze pe magistrați, dar și toate cazurile în care ar fi implicați.