Evenimentul Zilei > Actualitate > Probleme pentru șoferii de cursă lungă care nu s-au vaccinat. Se anunță revolte la granițele României
Probleme pentru șoferii de cursă lungă care nu s-au vaccinat. Se anunță revolte la granițele României

Probleme pentru șoferii de cursă lungă care nu s-au vaccinat. Se anunță revolte la granițele României

Pentru că nu s-au vaccinat și vor trebui să stea în carantină, șoferii de TIR sau autocare ar putea să creeze mari probleme firmelor la care sunt angajați.

Şoferii de TIR şi autocare vor intra în carantină dacă nu sunt vaccinaţi contra coronavirusului. Noua măsură, care a intrat în vigoare de la data de 1 iulie, le va crea probleme mari transportatorilor. Mulți dintre șoferii de cursă lungă nu s-au imunizat, iar carantinarea lor, după fiecare cursă, atrage după sine pierderi uriaşe pentru firmele la care sunt angajați.

Există riscul ca mulți transportatori să nu mai găsească mână de lucru

Transportatorii din Arad sunt într-o situaţie fără ieşire, pentru că nu îşi pot forţa angajaţii să se vaccineze. Pe de altă parte, în aceste condiții, ei riscă să piardă contracte, pentru că nu vor mai avea suficienţi şoferi disponibili, conform Antena 3.

Este foarte probabil ca refuzul șoferilor de-a se vaccina, în contextul apariției celui de-al patrulea val al pandemiei, să creeze un deficit de forță de muncă în acest domeniu. „Vom avea pierderi considerabile, având în vedere că este o situaţie pe care nici nu ştim cum să o gestionăm.

Este un risc pe care nu vrem să îl luăm în calcul, să pierdem curse sau personal pentru că toţi avem în spate bănci, rate. Este o situaţie disperată pentru noi”, a afirmat Vlad Betea, administrator la o firmă de transport.

DSP a solicitat autorităţilor clarificări legate de perioada de tranzit de 24 de ore în ţară şi de cursele conform contractului de muncă, dacă se mai impune carantinarea.

„Cel mai bine ar fi să fie vaccinaţi şi asta trebuia să se întâmple până acum”

„Probleme sunt doar în companiile unde transportatorii nu sunt vaccinaţi. Cel mai bine ar fi să fie vaccinaţi şi asta trebuia să se întâmple până acum”, a spus Horea Timiș, director la DSP Arad, conform sursei citate.

Proprietarii de firme consideră că această măsură legislativă este un abuz. Este posibil ca ei să meargă și în instanță pentru a contesta această decizie care le va crea mari probleme.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: