Probleme pentru Google. Compania ar avea o ”listă neagră secretă” a site-urilor de știri

Probleme pentru Google. Compania ar avea o ”listă neagră secretă” a site-urilor de știri

Este posibil ca Google să aibă o „listă neagră secretă” a publicațiilor de știri conservatoare, a afirmat un fost inginer al companiei, după ce anumite site-uri web au dispărut pentru scurt timp din rezultatele căutării Google.

Mike Wacker, un fost inginer Google care a fost concediat din companie în iunie 2019 pe fondul unei controverse legate de ideile sale conservatoare,  a declarat că incident de marți ar sugera existența unei „liste negre”.

„Se pare că s-a dezvăluit existența unei alte liste negre care îi vizează în mod disproporționat pe conservatorii”, a declarat Wacker pentru Mediaite.

„Problema este că site-urile de pe această listă neagră au dispărut din rezultatele căutării Google, dar existența listei este evidențiată foarte mult prin design. Și asta ridică o întrebare majoră: de ce a fost creată această listă neagră în primul rând și la ce folosește?”, a adăugat  acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Site-uri, inclusiv Breitbart, The National Pulse, The Drudge Report și Human Events, au dispărut marți dimineață din listările Google timp de câteva ore.

Cel puțin un site web cu orientare de stânga, Occupy Democrats, a fost, de asemenea, afectat. Mijloacele de comunicare cu renume, precum The New York Times și Washington Post, nu par să fie afectate, scrie Daily Mail.

Dr. Robert Epstein, un cercetător care a susținut că Google are puterea de a influența până la 10% din alegătorii americani la alegerile din 2020, împărtășește opinia lui Wacker.

„Este probabil ca o persoană sau un algoritm de la Google să adauge„ breitbart.com ”și alte adrese URL la una sau mai multe dintre listele negre ale companiei”, a declarat Epstein pentru Media.

Atunci, poate după o accesare, cineva a scos acele adrese URL de pe listele negre.

Sundar Pichai, CEO-ul companiei, a declarat în decembrie 2018 în fața unei comisii a Camerei Reprezentanților că Google nu „a intervenit manual în niciun rezultat al căutării”.

Google a transmis într-un comuniocat publicat pe Twitter că analizează problema.

„Suntem conștienți de o problemă cu site-ul: comanda care nu poate afișa unele sau orice pagini indexate de pe un site web. Investigăm acest aspect și orice probleme potențial legate de acesta”, a precizat  compania.

Wacker a susținut că este posibil ca lista să fi fost creată manual sau să fi fost produsul unui algoritm.