Evenimentul Zilei > International > Probleme pentru fostul președinte. Au pus tunurile pe averea sa. Sesizări pe bandă rulantă
Probleme pentru fostul președinte. Au pus tunurile pe averea sa. Sesizări pe bandă rulantă

Probleme pentru fostul președinte. Au pus tunurile pe averea sa. Sesizări pe bandă rulantă

În prezent, există mai multe sesizări sub aspectul de control al averilor și intereselor personale, precum și sub aspectul încălcării regimului juridic al incompatibilităților pe numele fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Inspectorii de integritate din Republica Moldova analizează sesizările, averea lui Dodon și a altor funcționari de grad înalt fiind în vizorul Autorității Naționale de Integritate.

Declarații în acest sens au fost făcute de către Rodica Antoci, președintele Autorității Naționale de Integritate.

„În privinţa fostului preşedinte al Republicii Moldova (n.red.- Igor Dodon) sunt mai multe sesizări. Sunt sesizări şi sub aspectul de control al averilor şi intereselor personale, avem şi aspectul privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităților. La momentul dat, ambele sunt în procedură de control la inspectorii de integritate şi aşteptăm soluţii şi deciziile lor pe aceste două aspecte”, a explicat președintele ANI într-un interviu pentru Agerpres.

ANI anchetează atât persoane cu funcții înalte în stat, cât și simpli funcționari

Mai mult, Rodica Antoci a mai precizat că ANI anchetează atât persoane cu funcții înalte în stat, cât și simpli funcționari pentru că în fața legii toți sunt egali.

„Dacă veți analiza rapoartele Autorităţii, veţi observa la noi că toţi subiecţii declarării sunt de la cel mai înalt nivel, de la foşti preşedinţi de ţară până la simpli funcţionari publici, chiar şi din cadrul bibliotecilor sau directori de şcoală. Foarte multă lume ne critică că mai mult ne concentrăm pe consilieri, sau primari, sau directori de şcoală, dar aici vin mai multe sesizări din partea cetăţeanului simplu, pentru că ei cunosc care este situaţia în acea localitate şi, o dată ce află de Autoritate, ne sesizează. Avem funcţionari de la judecători, procurori, conducători de instituţii până la simpli cetăţeni. Categoria strictă ce este reglementată în cadrul legal al ANI sunt subiecţii de competenţă de control ai ANI şi ei sunt toţi egali în faţa legii”, a mai remarcat sursa, potrivit infoprut.ro.

Menționăm că, anterior ANI a anunțat că averea și activitatea lui Igor Dodon, sub aspectul incompatibilităților și intereselor personale este în vizorul Autorității, fără a oferi mai multe detalii din cadrul dosarului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: