Evenimentul Zilei > Sport > Probleme de sănătate se țin scai de Simona Halep. S-a retras din turneul de la Cincinnati
Probleme de sănătate se țin scai de Simona Halep. S-a retras din turneul de la Cincinnati

Probleme de sănătate se țin scai de Simona Halep. S-a retras din turneul de la Cincinnati

Problemele de sănătate au făcut-o pe Simona Halep să se retragă din turneul WTA 1.000 de la Cincinnati (Ohio) înaintea meciului din runda a doua cu americanca Jessica Pegula, programat miercuri.

Decizia jucătoarei române a fost luată din cauza unei „mici rupturi musculare” la aductorii piciorului drept. Simona Halep s-a calificat în turul 2 al turneului de la Cincinnati după un meci cu Magda Linette în care a resimțit dureri musculare. Problemele au fost mai serioase decât au părut inițial, iar sportiva din România a fost nevoită să se retragă înaintea disputei din turul secund.

„Am lipsit mult din cauza accidentării la gambă, în jur de 3 luni. Mi-a fost teamă să revin, pentru că a fost dureros la Roma (n.r. – locul unde a suferit ruptura musculară). A fost pentru prima dată în viața mea când am avut o astfel de accidentare, așa că nu am știut cum să mă descurc. Mi-am luat destul timp să mă refac, acum mă simt în siguranță pe teren.

Pentru că nu am jucat multe meciuri, iar mușchii nu sunt încă pregătiți de joc, mai simt dureri. De asta am cerut un timeout medical”, a spus Halep, pentru Tennis Channel.

Simona se menajează pentru US Open

Halep, care a ratat turneele de la Roland Garros şi Wimbledon, dar şi Jocurile Olimpice, din cauza unei rupturi musculare la gamba stângă, survenită în turneul de la Roma în mai, a fost aproape de abandon în primul tur la Cincinnati, având nevoie de îngrijiri medicale în setul al doilea al meciului cu poloneza Magda Linette, pe care l-a câştigat în cele din urmă cu 6-4, 3-6, 6-1.

„Din nefericire, o scanare efectuată în cursul dimineţii a arătat că am o mică ruptură musculară la aductorul drept şi în consecinţă ar fi prea riscant să joc”, a scris Halep pe Twitter înaintea meciului său cu Jessica Pegula.

Halep, 29 de ani, care a coborât pe locul 13 în clasamentul WTA în urma absenţei de trei luni din circuit, a precizat că se va menaja pentru a fi pregătită în vederea ultimului turneu de Mare Şlem al anului, US Open, care va debuta pe 30 august, la New York.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: