Evenimentul Zilei > Social > „Probabil Apocalipsa a avut loc deja aseară”. În ce univers trăim astăzi? Declarațiile care înfioară o lume întreagă
„Probabil Apocalipsa a avut loc deja aseară”. În ce univers trăim astăzi? Declarațiile care înfioară o lume întreagă

„Probabil Apocalipsa a avut loc deja aseară”. În ce univers trăim astăzi? Declarațiile care înfioară o lume întreagă

Teoria „nemuririi cuantice” a unei femei, conform căreia „nu murim niciodată cu adevărat”, îi sperie pe utilizatorii TikTok. Moartea rămâne cel mai mare mister al vieții, iar atunci când oamenii încep să-și împărtășească teoriile despre ce se întâmplă după acest eveniment, lucrurile pot deveni înfiorătoare.

Utilizatorul TikTok @joli.artist și-a înspăimântat urmăritorii, după ce a postat, recent, un videoclip recent intitulat „Apocalipsa… din nou”. Cunoscută pe platformele de socializare pentru că discută pe seama unor subiecte macabre, conținutul postat de Joli se concentrează pe aspecte legate de teoriile conspirației și fizica cuantică.

„Conștiința ta este transferată într-un alt univers”

În videoclip, ea vorbește despre „teoria nemuririi cuantice”, o interpretare a fizicianului american Hugh Everett despre ideea unor mai multor „lumi”. Femeia explică teoria care afirmă că „nimeni nu moare vreodată cu adevărat” și spune că, de fapt, „conștiința nu experimentează niciodată moartea”.

„În schimb, ori de câte ori mori într-un univers, conștiința ta este pur și simplu transferată într-un alt univers, unde supraviețuiești”, spune femeia.

Așadar, cei care sunt entuziasmați sau intrigați de conceptul de apocalipsă, din păcate, dacă Everett are dreptate, se vor trezi într-un total alt univers. „După ce se va produce inevitabila apocalipsă, te vei trezi a doua zi într-o nouă realitate, iar următorul lucru pe care îl vei ști va fi că te vei găsi pe Reddit vorbind despre „de când Pizza Hut are doi T?!”. Sau certându-te cu oameni care sunt nativi din această nouă realitate”.

Apocalipsa are loc în fiecare zi

Joli insinuează că în realitatea noastră, apocalipsele se întâmplă în fiecare zi, ceea ce i-a lăsat pe mulți utilizatori cel puțin neliniștiți. „Nu mă credeți? Bine, au trecut aproximativ 65 de milioane de ani de când se presupune că asteroizii au eliminat dinozaurii. Vrei să-mi spui că în ultimii 65 de milioane de ani, niciun alt asteroid nu a trecut prin apropiere și nu ne-a eliminat?

Ceea ce vreau să spun este că, probabil, Pământul este mereu eliminat, iar conștiința noastră continuă să fie transferată într-un alt univers paralel – și apoi în altul, și în altul, și în altul. Probabil că apocalipsa a avut loc deja aseară…”.

Videoclipul a strâns, până la momentul redactării acestui articol, 972 de mii de aprecieri și o mulțime de comentarii incomode. Un utilizator TikTok a spus: „Gândul că nu vom putea muri niciodată este extrem de deprimant și îmi dă dureri de cap”. „Voi vorbiți aici despre evenimente de nivel de extincție, iar eu trebuie să verific cei doi T din Pizza Hut”, a spus un alt internaut.

Mulți utilizatori s-au grăbit să semnaleze o eroare la nivelul videoclipului, iar când l-au vizionat a doua oară, aceasta a dispărut. Înfricoșătoare lucruri.