Prinţul Nicolae a dezvăluit ISTORICA DISCUŢIE avută cu Regele Mihai I. SCANDALUL REGAL continuă cu ACUZAŢII NOI
Editura Evenimentul si Capital

Prinţul Nicolae a dezvăluit ISTORICA DISCUŢIE avută cu Regele Mihai I. SCANDALUL REGAL continuă cu ACUZAŢII NOI

Autor: | | 1 Comentarii | 7747 Vizualizari

Continuă scandalul în jurul Casei Regale a României. Sâmbătă s-a consumat un nou episod, de această dată pe Facebook, la inițiativa prințului Nicholas.

Nicholas de Roumanie Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai I, a transmis într-un comunicat de presă postat pe pagina sa de Facebook, că acceptarea retragerii titlurilor sale în 2015 nu a fost scrisă de el şi nici semnată. Amintim că Nicolae a fost exclus din Casa Regală și, implicit, din succesiunea la tron, în urma unei decizii din 2015. Oficial, Casa Regală a informat că prințul a fost de acord cu această măsură.

Principele Nicolae / Nicholas de Roumanie Medforth-Mills era al doilea în ordinea succesiunii la tron, după Principesa Margareta, care i-ar urma tatălui său, Mihai I. Motivul explicit al deciziei fostului Suveran de a-l exclude pe nepot nu a fost precizat în comunicatul de presă remis la momentul respectiv de Casa Regală. Din document reiese indirect că decizia are legătură cu stilul de viaţă a principelui Nicolae.

Principele Nicolae / Nicholas de Roumanie Medforth-Mills acuză Casa Regală că nu ar lăsa medicii să prezinte rapoartele despre starea Majestății Sale Regelui Mihai I. El continuă cu o serie de ”detalii încă neștiute, pe care am ales să le păstrez cu mine din respect pentru bunicul meu și pentru condiția precară de sănătate în care s-a aflat și se află în ultima vreme". "Acum, tot din respect pentru bunicul meu, regele Mihai, trebuie să le fac cunoscute”, se arată în comunicatul pe care Nicolae l-a postat pe pagina sa de Facebook.

Redăm integral comunicatul semnat Nicholas de Roumanie Medforth-Mills:

”Urmăresc de două săptămâni cu uimire, dar şi cu tristeţe declaraţiile şi informaţiile date presei de către persoane care au mai multă sau mai puţină legătură cu ceea ce înseamnă, în prezent, Casa Regală a României.

Cele scrise mai jos sunt detalii încă neştiute pe care am ales să le păstrez cu mine din respect pentru bunicul meu şi pentru condiţia precară de sănătate în care s-a aflat şi se află în ultima vreme. Acum, tot din respect pentru bunicul meu, Regele Mihai, trebuie să le fac cunoscute. Majoritatea informaţiilor lansate către presă în ultima vreme de aceste persoane au ajuns să lezeze nedrept şi crud imaginea bunicului meu şi ceea ce reprezintă el pentru istoria acestui popor. Oamenii au dreptul să fie informaţi şi să tragă propriile concluzii despre ceea ce se întâmplă pornind de la starea de sănătate a Regelui.

1. Declaraţia mea din august 2015, referitoare la acceptul retragerii titlului, nu a fost scrisă de mine. Am fost obligat să o accept, am refuzat să o semnez şi până la acest moment este nesemnată.

2. Nu a existat vreodată nicio înţelegere şi niciun acord semnat referitor la plecarea mea definitivă din România şi condiţia de a nu mă întoarce. Nu aş fi acceptat să mi se impună un exil de acest fel. Am revenit în România în noiembrie 2015 pentru a rezolva situaţia referitoare la presupusul meu copil. Din cauza lipsei constante de cooperare din partea mamei presupusului meu copil, situaţia aceasta a rămas încă neclarificată. Până în acest moment, nu există nicio dovadă medicală care să susţină acuzele mamei. Prin urmare, orice acuzaţie care mi s-ar aduce în legătură cu acest subiect este nefondată.

3. Modestul sprijin financiar, oferit de Casa Regală din care tocmai fusesem exclus, mi-a fost oferit pentru a mă putea descurca câteva luni, în situaţia în care eram nevoit să-mi readun viaţa într-o altă ţară şi cu alte coordonate. Din păcate, realizez acum că mi se oferiseră aceşti bani din cu totul alt motiv. Nu era un ajutor de vreun fel, ci preţul pentru exilul, tăcerea şi îndepărtarea mea.

4. După îndepărtarea mea din Casa Regală, singura dată când am mai avut acces la bunicul meu a fost la Aubonne în 2015 cu ocazia zilei de naştere a bunicului meu. Am vorbit despre pasiunile noastre comune. M-a întrebat, la un moment dat, cum este în România şi ce proiecte mai am acolo. În acel moment, am înţeles că regele nu ştia nici măcar că eu fusesem nevoit să părăsesc ţara. Menţionez că aceasta a fost o discuţie privată între mine şi bunicul meu, aşadar, absolut nimeni, în afară de noi doi, nu are cum să pretindă că ar şti ce am discutat atunci. S-a avut grijă să fie şi ultima.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate