Evenimentul Zilei > International > Prinţul Henrik al Danemarcei, în spital
Prinţul Henrik al Danemarcei, în spital

Prinţul Henrik al Danemarcei, în spital

Prinţul consort Henrik, soţul reginei Margrethe a II-a a Danemarcei, în vârstă de 74 de ani, se află spitalizat, urmând să fie operat la umăr, în cursul zilei de mâine, informează AFP.

Prinţul "suferea de mai mult timp de dureri la umăr, iar medicii au constatat, după o serie de analize şi radiografii, probleme la tendoane, care pot fi rezolvate printr-o operaţie chirurgicală", a indicat purtătorul său de cuvânt, Mogens Christensen.
 

După operaţie, prinţul va rămâne în spital 24 de ore , urmând să se întoarcă la reşedinţa regală de vară de la Graasten, în sud-vestul regatului.

De origine franceză, născut conte Henri Marie Jean André de Laborde de Monpezat, prinţul s-a căsătorit pe 10 iunie 1967 cu prinţesa moştenitoare Margrethe, viitoarea regină a Danemarcei.

Cuplul are doi copii, prinţul moştenitor Frederik şi prinţul Joachim, şi patru nepoţi.

(17:35)

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.