Prințul Andrew a negat categoric faptul că ar fi avut vreo implicare sau că ar săvârşit vreo infracțiune pe toată perioada prieteniei sale cu pedofilul miliardar Jeffrey Epstein.

Cererea-surpriză a oficialilor americani ar putea să îl oblige pe Prințul Andrew să se prezinte într-o instanță britanică în calitate de martor.

Oficialii americani au susținut anterior că Andrew a refuzat să coopereze la solicitările lor de a fi chestionat în legătură cu Epstein și ancheta cu privire la rețeaua sa de trafic de sex unde „a fost acuzat de o tânără că ar fi întreţinut relaţii intime când avea 17 ani”.

Potrivit Daily Mail, Prințul Andrew ar avea un plan-surpriză pentru a evita ancheta americană, spunând că echipa sa de avocaţi va publica despre relațiile lor cu Departamentul de Justiție.

O sursă apropiată echipei de avocaţi a ducelui a declarat aseară pentru Daily Mail: „Discuțiile legale cu Departamentul de Justiție sunt supuse unor reguli stricte de confidențialitate”. „Am ales să respectăm atât scrisoarea cât și spiritul acestor reguli, motiv pentru care nu am făcut niciun comentariu despre nimic legat de Departamentul de Justiție pe parcursul acestui an”. 

Andrew, în vârstă de 60 de ani, a promis după acel dezastruos interviu din noiembrie anul trecut că nu va mai vorbi public despre acest caz, numai că cererea Departamentului de Justiţie american i-a schimbat planurile.

Solicitarea Departamentului de Justiție pentru „Asistență juridică reciprocă” ocolește efectiv să trimită o cerere şi către Palatul Buckingham. Ceea ce înseamnă că Andrew ar putea fi forțat să se prezinte în faţa unei instanţe britanice ca martor.

Una dintre victimele lui Epstein, Virginia Roberts, susține că a întreținut relații sexuale cu ducele de York de trei ori când avea 17 ani, la îndemnul pedofilului miliardar. Prințul a negat faptul că s-ar fi întâmplat aşa ceva.

Relația lui Andrew cu Epstein a făcut obiectul unei analize publice în 2010, când au apărut fotografii ale acestora plimbându-se prin New York.

Reamintim că miliardarul pedofil şi-a pus capăt zilelor în celula sa în ​​august anul trecut. Era în așteptarea procesului sub acuzațiile de trafic de sex.