Unul dintre documente conține relatări despre faptul că Epstein ar fi instruit o fată, cunoscută cu numele de Virginia Roberts Giuffre, „să-i ofere Ducelui de York tot ceea ce îi cere și să îi relateze apoi detaliile abuzului sexual”.

Roberts a susținut anterior că a fost forțată să facă sex cu prințul în trei ocazii, în timp ce lucra pentru Epstein la începutul anilor 2000.

Noile afirmații au fost făcute în serialul documentar Surviving Jeffrey Epstein, care a avut premiera duminică și care prezintă interviuri cu numeroși martori care povestesc despre faptele sale și experiențele lor cu el.

Epstein s-a sinucis într-o celulă din New York în august anul trecut, în timp ce aștepta începerea procesului în care era acuzat de trafic sexual cu minori.

Prințul Andrew s-a confruntat de multă vreme cu întrebările legate de asocierea sa cu Epstein și despre presupusa doamnă Epstein, Ghislaine Maxwell, care  și ea este acuzată pentru trafic de persoane

Atât prințul, cât și Maxwell neagă cu tărie orice faptă greșită.

Vorbind în serial, Roberts spune: „Prințul Andrew nu este prințul din poveștile de basm pe care le-ați citit”.

Roberts susține că a fost forțată să facă sex cu prințul în trei ocazii – odată la Londra, odată la New York și odată pe insula privată din Caraibe, a lui Epstein.

O a doua acuzatoare a lui Epstein, Lisa Phillips, susține apoi că Roberts nu a fost singura femeie traficată prințului Andrew de către Epstein.

„Cele mai multe fete nu au vorbit despre ce s-a întâmplat cu prințul Andrew, dar am avut un prieten foarte bun, care m-a încredințat despre experiența ei cu el”, spune ea.

O serie de colaboratori ai serialului susțin, de asemenea, că Epstein le-ar fi oferit femei asociaților săi, pe care ulterior să-i compromită.

De asemenea, Roberts  continuă dezvăluirile: „Au fost momente în care m-a trimis într-un zbor comercial pentru a merge împreună cu asociații lui:„ Vreau să ai grijă de ei și să-mi raportezi ce le-a plăcut, ce ai făcut pentru ei ”.

Fostii asociați ai Epstein au spus anterior că toate camerele din vasta sa casă din orașul Manhattan erau dotate cu camere de luat vederi.

Se spune că aceste camere au fost destinate să surprindă imagini compromițătoare ale oaspeților lui Epstein, potrivit thesun.co.uk