Evenimentul Zilei > International > Prințul Andrew, acuzat de abuzarea unei minore în America, s-a retras cu Regina în Scoția
Prințul Andrew, acuzat de abuzarea unei minore în America, s-a retras cu Regina în Scoția

Prințul Andrew, acuzat de abuzarea unei minore în America, s-a retras cu Regina în Scoția

Al doilea fiu al Reginei Elisabeta a fost surprins de jurnaliștii englezi plecând spre palatul din Scoția al familiei, după ce luni i se deschisese un proces în America. Prințul este acuzat de abuz sexual.

Prințul Andrew a fost fotografiat conducându-și mașina, iar Daily Mail scrie că plecase spre domeniul familiei regale „Queen’s Balmoral din Scoția. Era însoțit de fosta sa soție Sarah Ferguson, mama celor două fiice ale lui, cu care a rămas în relații foarte bune după divorț.

De altfel, ori de câte ori Prințul Andrew a avut probleme cu acuzațiile aduse lui despre relațiile și întâlnirile private cu pedofilul milionar Jeffrey Epstein, ducesa de York i-a fost în apropiere.  Și de această dată, imediat după anunțul despre procesul din America, Sarah Ferguson și-a făcut apariția lângă  fostul soț, parcă făcând front comun împotriva acuzațiilor unei tinere femei, prizonieră cândva în rețeaua de proxenitism patronată de Epstein.

Cei doi duci de York s-au dus în Scoția pentru a se alătura altor membri ai familiei regale pentru șederea tradițională de vară la Balmoral.

Regina, în prima ei călătorie la palatul scoțian după moartea soțului ei, Prințul Philip, a ajuns acolo marți. A fost primită cu o gardă de onoare într-o mică ceremonie desfășurată în fața porților castelului.

Prințul Andrew, duce de York, va trebui să-i spună mamei sale, Regina, că a fost dat în judecată luni de Virginia Roberts, care îl acuză direct de abuz sexual. Până la acest moment, prințului i s-a cerut doar să depună mărturie în procesul lui Epstein și al apropiatei lui Ghislaine Maxwell, după arestarea acesteia anul trecut.

Acum, Virginia Roberts Giuffre a înregistrat luni o plângere la un tribunal federal din SUA, acuzându-l pe prințul Andrew de abuzuri sexuale, a informat CNN.

Femeia a declarat public, încă  de acum doi ani, la BBC, că miliardarul Jeffrey Epstein a forțat-o să întrețină relații intime cu prieteni ai săi, printre care și prințul Andrew, iar la momentul respectiv era minoră, având doar 17 ani.

Virgina Roberts pretinde că a fost abuzată sexual în Londra, Manhattan și Caraibe când era minoră și fusese recrutată cu tot felul de promisiuni de Ghislaine Maxwell. Susține că a fost forțată să facă sex cu el și a fost „împrumutată în scopuri sexuale” de pedofilul Jeffrey Epstein.

Prințul Andrew (61 de ani) a negat întotdeauna vehement contactul sexual cu Roberts.

După izbucnirea scandalului în 2019, ducele de York s-a retras din îndatoririle regale din cauza relației sale cu regretatul finanțator Epstein, iar surse din interior au declarat că procesul a pus capăt efectiv oricărei ambiții pe care o avea cu privire la revenirea la viața publică.

Juriști din Marea Britanie au declarat presei că procesul civil ar putea dura ani de zile și sunt de părere că va fi o piatră de moară în jurul gâtului prințului și al Familiei Regale pentru anii următori.

Un avocat american, citat de Daily Mail, a avertizat că procesul va fi devastator pentru reputația prințului și l-ar putea forța să răspundă la întrebări despre propria sa istorie sexuală, precum și despre relația sa cu Epstein.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: