Deși SUA este o țară extrem de bogată, milioane de  oameni care și-au pierdut locul de muncă nu au economii care să le îngăduie să-i asigure traiul. Unii au datorii uriașe și sunt nevoiți să apeleze la băncile de alimente pentru a supraviețui. Alții recurg, însă, la jaf.  La început astfel de infracțiuni au luat amploare în  California și Carolina de Sud. Acum, flagelul  se răspândește în toată țara. Au fost jefuite magazine din New York, San Francisco, Seattle și Chicago.  Mulți dintre proprietari au luat măsuri și și-au acoperit vitrinele, pregătindu-se pentru tulburări de proporții.

Nu e decât începutul. Potrivit unui studio realizat de Lance Roberts de la RealInvestmentAdvice.com s-ar putea  ajunge la o rată a șomajului de 15-20% în al doilea trimestru. Situația cea mai gravă e la New York, relatează Wall Street Journal.

Sute de mii și-au pierdut locul de muncă în câteva săptămâni,de când metropola a devenit epicentrul crizei de sănătate, înregistrând 103.060 de cazuri confirmate de Covid-19 și 2.935 de decese pe 4 aprilie.

Departamentul de poliție al orașului New York (NYPD) a înregistrat un salt de 75% în cazurile de spargere a magazinlor în perioada respectivă, mai precis 254 de jafuri, comparativ cu 145 în aceeași perioadă a anului trecut.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE