Evenimentul Zilei > Actualitate > Principalul suspect în cazul MH17, reținut în estul Ucrainei
Principalul suspect în cazul MH17, reținut în estul Ucrainei

Principalul suspect în cazul MH17, reținut în estul Ucrainei

Potrivit BBC Russia, un suspect-cheie din cazul zborului MH17 al companiei aeriene Malaysia Airlines, a fost reținut.

Aşadar, un suspect-cheie în cazul  zborului MH17 al companiei aeriene Malaysia Airlines a fost reținut pentru acuzații grave, a informat joi BBC Russia.

Fostul comandant de teren Leonid Kharchenko (foto), în vârstă de 47 de ani, este singurul deținător de pașaport ucrainean dintre cei patru suspecți din ancheta condusă de olandezi în legătură cu tragedia care a ucis toate cele 298 de persoane la bordul zborului MH17 în iulie 2014.

Ceilalţi trei sunt resortisanți (persoană fizică sau juridică aparținând unui stat și care se află sub protecția altui stat),  ruși care, ca şi Kharchenko este de așteptat să fie judecaţi în absență.

Autoritățile pro-ruse din Republica Populară Donețk l-au arestat pe Kharchenko lângă casa sa la 11 martie. BBC Rusia a citat un fost comandant, care a servit alături de  Kharchenko, şi se presupune că a fost acuzat, printre altele,  de deținerea ilegală de arme de foc.

Serviciile de securitate ucrainene au răpit anul trecut un martor cheie al MH17, numai pentru ca acesta să fie predat Rusiei ca parte a unui schimb de prizonieri cu profil înalt.

„Kharchenko a dus o viață liniștită în Donețk și nu a bănuit că i s-ar putea întâmpla asta”, a declarat BBC Rusia, citând un fost coleg soldat sub anonimat.

Procurorii din Olanda îi acuză pe Kharchenko și pe cei trei suspecți ruși că au jucat roluri importante în transportul și lansarea sistemului de rachete Buk care a doborât avionul.

Rusia neagă orice rol în cazul MH17.

Judecătorii, în cadrul unei audieri din martie, în Olanda, au amânat procesul MH17 până la 8 iunie, pentru a le oferi avocaților apărprii mai mult timp pentru pregătire, informează themoscowtimes.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: