Evenimentul Zilei > International > „Prin noi înșine”. Kim vrea o modernă stațiune turistică internațională
„Prin noi înșine”. Kim vrea o modernă stațiune turistică internațională

„Prin noi înșine”. Kim vrea o modernă stațiune turistică internațională

La indicațiile Marelui Cârmaci, primul ministru nord-coreean s-a deplasat în regiunea muntelui Kumgang și a cerut ca această „zonă turistică” să fie construită „în felul nostru”, unde „caracterul național și modernitatea să fie combinate în bună armonie cu peisajul natural montan”.

Premierul nord-coreean Kim Tok-hun a vizitat regiunea Muntelui Kumgang de pe coasta de est a țării, care se află la aproximativ 50 de kilometri de orașul sud-coreean Sokcho, și a cerut construirea unei zone de turism internațional modernă și cuprinzătoare, a raportat agenția centrală de știri din Coreea de Nord, KCNA.

Ca răspuns, guvernul sud-coreean și-a exprimat speranța că cele două părți vor avea consultări cu privire la problema Muntelui Kumgang la un „moment adecvat”, în funcție de situația legată de noul coronavirus, Covid-19.

Vizita lui Kim Tok-hu, care a survenit în ciuda campaniei Nordului în curs de desfășurare împotriva Covid-19 la nivel național, sugerează că Phenian ar putea încerca să reamenajeze stațiunea montană în viitorul apropiat, ca parte a planului de dezvoltare economică de cinci ani care ar trebui să fie prezentat la viitorul congres al Partidului Muncitorilor, luna viitoare, scrie agenția sud-coreeană Yonhap.

Așa cum a indicat liderul de la Phenian, Kim Jong-un, primul ministru „a cerut avansarea proiectului de dezvoltare care vizează transformarea Muntelui Kumgang într-o zonă turistică și culturală internațională modernă și cuprinzătoare în conformitate cu planurile anuale care vor fi introduse treptat”, a spus KCNA.

Și muntele trebuie să fie în slujba poporului

„El a subliniat necesitatea de a construi o stațiune turistică în felul nostru, în care caracterul național și modernitatea să fie combinate în bună armonie cu peisajul natural , astfel încât celebrul munte al națiunii să fie transformat într-un munte cunoscut pentru că se află în slujba poporului și o stațiune culturală invidiată de întreaga lume”, a continuat KCNA

În condițiile în care o astfel de stațiune se află de mult pe agenda lui Kim, premierul a vorbit, de asemenea, despre „chestiuni tehnice” pentru a „reflecta punctele de vedere ale partidului și pentru a satisface nevoile culturale ale oamenilor în planul director pentru dezvoltarea regiunii.

Într-o declarație publicată la câteva ore după informația relatată de agenția KCNA, Ministerul Unificării din Coreea de Sud, responsabil cu afacerile inter-coreene, a declarat: „Sudul și Nordul împărtășesc consensul asupra necesității de a rezolva chestiunea în suspans cu privire la regiunea Muntelui Kumgang și să-l transforme într-un sit turistic internațional”.

Ministerul a adăugat că Seul speră la „o întâlnire și consultări la un moment adecvat, în funcție de diferite situații, inclusiv cea legată de coronavirus”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: