Evenimentul Zilei > Actualitate > Primul supermarket închis (parțial) din cauza neregulilor. Inspectorii au rămas siderați de ce au găsit în Auchan Vitan. VIDEO
Primul supermarket închis (parțial) din cauza neregulilor. Inspectorii au rămas siderați de ce au găsit în Auchan Vitan. VIDEO

Primul supermarket închis (parțial) din cauza neregulilor. Inspectorii au rămas siderați de ce au găsit în Auchan Vitan. VIDEO

Imagini scandaloase într-unul dintre cele mai mari și populate hipermarketuri din România. La Auchan Vitan, în urma unui control inopinat, comisarii ANPC au găsit produse și deficiențe care pot pune în pericol chiar viața și sănătatea cumpărătorilor.

După controlul efectuat joi, inspectorii au decis închiderea unor raioane din supermarketul Auchan Vitan. S-a propus suspendarea activității pentru 6 luni de zile, ceea ce reprezintă o premieră în România.

Băuturi depozitate la peste 40°C

Comisarii ANPC, sub coordonarea președintelui ANPC, Claudiu Dolot, desfășoară ample verificări referitoare la modul în care sunt depozitate băuturile. Atât în București, cât și în celelalte regiuni din țară au fost descoperite cantități mari de băuturi (de diferite tipuri) depozitate în mod necorespunzător, în spații neautorizate, la temperaturi chiar și de peste 40°C, sub directa acțiune a razelor soarelui canicular.

În momentul de față, multe tone de produse au fost oprite de la comercializare, iar acțiunea este în desfășurare. Au existat și situații în care a fost intervenția Poliției pentru ca ANPC să își poată desfășura acțiunile de control, relatează Știri pe surse.

Contactat de reprezentanții presei, ccomisarul-șef Sorin Susanu a confirmat închiderea unității Auchan din zona Vitan.

Drept la replică oferit supermarketului Auchan

Reprezentanții Auchan au dorit să ofere punctul lor de vedere în legătură cu neregulile găsite în supermarketul din Vitan.

Ca urmare a controlului ANPC, câteva raioane au fost închise temporar, printre care și cel de băuturi. În momentul de față, pregătim întreaga documentație și informațiile necesare pentru a le transmite în cursul zilei de mâine la ANPC cu scopul reluării activității în raioanele în cauză, în cele mai bune condiții.

În ceea ce privește cei câțiva paleți de apă aflați în curte, aceștia au fost recepționați aseară și urmau să fie transportați în depozitul magazinului în decursul zilei de astăzi. Am realizat, de asemenea, o igienizare suplimentară în cazul celorlalte raioane indicate de ANPC și am retras toate produsele care au făcut obiectul controlului, urmând să facem analizele necesare.

Ne pare rău pentru situația intervenită și vă asigurăm că am colaborat îndeaproape cu autoritățile implicate. Asigurăm clienții că vom crește si mai mult gradul de vigilență și control, cu deosebire în această perioadă, astfel încât să nu mai apară astfel de situații în viitor. 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: