Primul stat din lume care foloseşte câini-roboţi în acţiunile poliţiei. Imagini incredibile în articol

Primul stat din lume care foloseşte câini-roboţi în acţiunile poliţiei. Imagini incredibile în articol

Poliția de stat din Massachusetts a devenit prima agenție din SUA care folosește câini-roboţi. Numai dacă urmăriţi câteva imagini din filmul Black Mirror, vă va da fiori.

Wbur News relatează despre câinii-roboţi, realizați de Boston Dynamics, care au fost închiriați poliției și folosiți în mai multe rânduri în anumite acţiuni începând cu luna august. Roboții, numiți „SPOT”, au fost folosiți ca „dispozitive mobile de observare de la distanță”, conform înregistrărilor obținute de Uniunea Americană pentru Libertăți Civile din Massachusetts.

Detaliile privind utilizarea lor sunt puţine, dar documentele sugerează că roboţii-câini au fost folosiți pentru a oferi trupelor imagini despre dispozitive suspecte sau pentru a dezvălui unde se ascund suspecții. Videoclipul poliției de stat MA, care testează câinii, arată cum unul dintre roboții deschide o ușă.

„Tehnologia este un instrument valoros pentru aplicarea legii, datorită capacității sale de a oferi informaţii despre mediile potențial periculoase”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al poliției de stat, David Procopio. Vicepreședintele Boston Dynamics, Michael Perry, a confirmat că mașinile au fost închiriate forțelor de ordine, cu condiția ca roboţii să nu fie utilizaţi într-un mod care să „dăuneze fizic sau să intimideze oamenii”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Compania lansează  videoclipuri  cu mașinile în acțiune echipate cu arme: AICI

Câinii-roboţi, se pare, că au fost făcuţi de companie inspirându-se dintr-un un episod infam "Black Mirror" . VIDEO AICI -   în care mașini similare cu SPOT, dar mai avansate, erau la vânătoare și uciderea oamenilor după prăbușirea inexplicabilă a societății umane.

Sunt mari îngrijorări cu privire la roboții care ar putea fi armați

Prin vocea lui Procopio, poliția de stat a declarat că departamentul nu a armat niciodată niciunul dintre roboții săi, inclusiv Spot. Dar, în timp ce Spot și alți roboți tactici nu sunt proiectați să ucidă, totuși pot. În 2016, Poliția Dallas a trimis un robot specializat în eliminarea bombelor înarmat cu explozibili pentru a ucide un lunetist care a împușcat polițiști și a ucis cinci. Experții au spus că a fost prima dată când un robot non-militar a fost folosit pentru a ucide în mod intenționat o persoană. Acest potențial mortal și lipsa de transparență în ceea ce privește programul de robotică general al poliției de stat, îl îngrijorează pe Kade Crockford, directorul programului de tehnologie pentru libertate la ACLU din Massachusetts.

Crockford a spus că vrea să vadă ceva concret de la poliția de stat cu privire la utilizarea roboticii și lămuriri despre cum și când ar trebui să fie folosiți roboții. Poliția de stat nu a spus dacă există o politică actuală în ceea ce privește utilizarea roboților.