Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Primul rege căruia i s-a arătat degetul mijlociu
Primul rege căruia i s-a arătat degetul mijlociu

Primul rege căruia i s-a arătat degetul mijlociu

Bătălia de la Crécy s-a dat între armata engleză și galeză, având circa 9000 - 10.000 oameni, comandată de Eduard al III-lea, care a învins o armată superioară ca număr, condusă de Filip al VI-lea al Franței,

După unii istorici obiceiul arătării degetului mijlociu unui rival a apărut în timpul războiului de 100 de ani (1337-1453) dintre francezi și britanici.

Înainte de bătălia de la Crécy din 26 august 1346,  Filip VI-lea al Franței a ordonat cavalerilor săi să taie degetul mijlociu al tuturor arcașilor englezi, care vor fi prinși.

După luptă, englezii învingători au mers triumfători și au arătat francezului captiv degetul mijlociu, ca simbol al victoriei.

Combinația de noi arme și tactici a făcut ca mulți istorici să ia în considerare această bătălie ca fiind începutul sfârșitului cavalerismului clasic.

În zilele noastre

Acum, arătarea degetului mijlociu este un cunoscut gest obscen făcut prin întinderea degetului mijlociu, care este cel mai lung dintre degetele mâinii, în timp ce celelalte degete sunt strânse mai mult sau mai puțin.

Middle finger

Degetul mijlociu reprezintă în acest caz organele genitale masculine, de unde vine denumirea lui latină digitus impudicus sau digitus infamus.

O variație cunoscută include întinderea degetului mare, care semnifică „du-te dracului”.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric