Evenimentul Zilei > Social > Primul metru de autostradă nu a avut zile multe. Borna kilometrică și panourile publicitare din zonă au fost vandalizate
Primul metru de autostradă nu a avut zile multe. Borna kilometrică și panourile publicitare din zonă au fost vandalizate

Primul metru de autostradă nu a avut zile multe. Borna kilometrică și panourile publicitare din zonă au fost vandalizate

Primul metru de autostradă construit pe un teren agricol, situat între localitățile Suceava și Cumpărătura, nu a avut zile multe. Construit de către Ștefan Mandachi, unul din oamenii de afaceri suceveni, metrul cu pricina a fost vandalizat miercuri de către o persoană rămasă deocamdată necunoscută, potrivit stiripesurse.ro. Mandachi e hotărât să nu alerteze poliția, având bănuiala că pagubele ar fi putut fi create de către vânt.

Pe Youtube, a apărut recent un filmuleț care prezintă bilanțul pagubelor suferite de deja celebrul petec de autostradă, construit de mâinile suceveanului Ștefan Mandachi. În film se poate vedea borna kilometrică distrusă, dar și probleme la panourile din zona autostrăzii de un metru. Potrivit postării, zona a fost vandalizată.

Suceveanul care a construit primul metru de autostradă, Ștefan Mandachi, a declarat, miercuri, că e posibil să nu fie vorba de vandalizare, fiind de părere că vântul ar fi putut provoca pagubele de la bornă și de la panourile din zonă. Este ți motivul pentru care a decis să nu sesizeze autoritățile cu privire la distrugerile respective.

„Habar nu aveam până azi (miercuri). Având în vedere că mii de oameni opresc acolo și sunt pașnici, nu mai conteaza un nebun. Poate l-a dat vântul, totuși, jos. Nu știu. Nu fac nicio plângere pentru că locul va rămâne deschis oamenilor de bună credință, care vin ca la pelerinaj acolo. Voi pune altă bornă. O voi schimba de fiecare dată, dacă se mai distruge. Nu intru în conflicte cu nimeni și nu depun nicio plângere”, a spus antreprenorul Ștefan Mandachi.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au transmis că, deocamdată, nu au fost sesizați în acest caz, și fiind vorba despre o proprietate privată, nu pot interveni pentru a cerceta cazul.