Editura Evenimentul si Capital

Primul membru al Grupării Firea, autoarea Mineriadei de la Colentina Prof.dr. Gheorghe Dan trage sforile cu mâna managerului Silvi Ifrim | CAMPANIA „MEDICUL DE GARDĂ”

Autor: | | 1 Comentarii | 6029 Vizualizari

EVZ a relatat modul ilegal în care, la 9 ianuarie, fostul manager al Spitalului Colentina, dr. Bogdan Andreescu, era schimbat de funcție. În spatele deciziei primarului Gabriela Firea de a o numi pe Silvi Ifrim la șefia Colentinei, stau în fapt doi profesori, Gheorghe Dan și Sorin Țiplica, dispuși să facă orice ca să-și păstreze funcțiile și privilegiile

Așa cum relatam anterior, Silvi Ifrim, manager interimar al Colentinei, are susținerea totală a doi oameni din spital: a prof.dr. Gheorghe Dan, șeful de la Cardiologie și a prof.dr. Sorin Țiplica, șeful de la Dermatologie II. Lor li se alătură și conf.dr. Bogdan Mateescu, soțul sfătuitorului de taină al Gabrielei Firea, dr. Ablachim Turkes, care este director medical al Administrației Spitalelor din București (ASSMB). În ediția de astăzi ne ocupăm de primul din listă.Povestea începe în 2009, când prof. Gheorghe Dan era mare șef peste uriașa Secție Medicină Internă din Colentina. Odată numit la conducere, însă, Bogdan Andreescu se apucă să facă un lucru extrem de rar în sistemul sanitar de stat românesc: să diversifice oferta spitalului, mizând masiv pe specializări care puteau să aducă profit Colentinei. Așa apar: cardiologia intervențională, hematologia, gastroenterologia, pneumologia, reumatologia, ATI nivelul 1, neurochirurgia, urologia, chirurgie plastică, recuperare neuromotorie, neurologie 2, dermatologia, oncologia și anatomia patologică. Multe dintre ele, însă, s-au rupt din Medicina Internă a lui Gheorghe Dan și, în timp, și-au cerut autonomia, ieșind de sub tutela sa. Profesorul rămâne, în final, doar cu Cardiologia.

A ieșit la pensie, pierde privilegiile

Dar e pe cale să piardă și umbreluța aceasta care i-a mai rămas. Prof.dr. Gheorghe Dan a împlinit, la 4 mai anul curent, venerabila vârstă de 65 de ani. Legislația în vigoare, însă, i-a stricat fericita aniversare, întrucât prevede că trebuie să iasă la pensie de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“, ocazie cu care pierde și funcția de șef de secție la Cardiologie. Ar fi existat doar o singură variantă ca să-și păstreze titlurile pe care le înșiră la finalul oricăror documente: aceea ca managerul Bogdan Andreescu să-i dea voie să mai muncească încă 5 ani. Iar acesta nu era de acord! De asta a fost și înlocuit rapid cu Silvi Ifrim!

De ce nu a fost refăcută Cardiologia din Colentina

Gheorghe Dan se plânge la conferințe de presă, mereu lângă Silvi Ifrim, de condițiile grele în care își desfășoară munca la Cardiologie. Da, e adevărat, secția nu a fost modernizată. Dar și asta tot lui Gheorghe Dan i se datorează. În primul rând, pentru că deși concepuse, cu fostul manager Bogdan Andreescu, un plan de modernizare și mutare a secției în Pavilionul B, a „uitat“ să le spună și oamenilor din subordine aceste detalii și a tergiversat lucrurile ca să nu scape hățurile.

Spațiu ca să învețe... rezidenții

Acum, camera de gardă medicală funcționează în condiții improprii, într-o încăpere mică, cu acces greu al brancardului. Gheorghe Dan uită, însă, că alături există o încăpere mare, de peste 40 de metri pătrați în care vechea conducere intenționa să amenajeze o nouă cameră de gardă, cu acces facil și circuite conforme, care fusese eliberată după ce secția de gastroenterologie s-a mutat în alt pavilion. Imediat, însă, același Gheorghe Dan, a pus mâna pe cheie și a ocupat abuziv camera. Pe motiv că el, profesorul cu 44 de pacienți în 4 ani, are nevoie de spațiu „pentru activitatea cu studenții și medicii rezidenți“, deși există un amfiteatru în imediata apropiere.

A MURIT! Vestea care a zguduit Capitala, in aceasta dimineata

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Medicul de gardă

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI