Evenimentul Zilei > Social > Primele măsuri luate în București, după intrarea în scenariul roșu. Situație disperată la Institutul „Marius Nasta”
Primele măsuri luate în București, după intrarea în scenariul roșu. Situație disperată la Institutul „Marius Nasta”

Primele măsuri luate în București, după intrarea în scenariul roșu. Situație disperată la Institutul „Marius Nasta”

La Spitalul „Marius Nasta” din București a fost amplasată o unitate mobilă ATI, pentru a ajuta la rezolvarea cazurilor grave apărute după infectarea cu coronavirus.

Oficialii Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) au decis, în şedinţa de miercuri, amplasarea unei unităţi mobile ATI la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Măsură de urgență luată la Institutul „Marius Nasta”

Totodată, CMBSU a mai luat şi alte măsuri: creşterea capacităţii de asistenţă medicală pentru pacienţii confirmaţi COVID-19 din unităţile sanitare din municipiul Bucureşti, prin suplimentarea numărului de paturi (inclusiv paturi ATI); avizarea autorizaţiilor sanitare de funcţionare temporare; suplimentarea cu 20 de autospeciale din cadrul IGSU pentru realizarea testării la domiciliu;

operaţionalizarea unui număr suplimentar de paturi ATI de la 40 la 54, în maxim 72 de ore; suplimentarea numărului de paturi simple de la 412 la 712; înfiinţarea unui număr de 28 de paturi terapie intermediară (21 la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” în termen de 14 zile; 7 la Spitalul Clinic de copii „Victor Gomoiu” în termen de 7 zile), conform Agerpres.

CMBSU a mai decis creşterea capacităţii de vaccinare şi detaşarea de personal de la instituţiile membre ale CMBSU către Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

Subprefectul Capitalei Antonela Ghiţă a precizat că membrii CMBSU vor trimite disponibilul şi că detaşarea este necesară pentru call center, suplimentarea personalului necesar efectuării testărilor etc.

„Ne confruntăm cu ceea ce se întâmplă, cred, în multe spitale din România”

Hotărârea CMBSU mai prevede intensificarea acţiunilor de control privind respectarea măsurilor necesare prevenirii şi combaterii infecţiilor cu SARS CoV-2.

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, vorbea marți seara despre situația disperată în care se află spitalul în ultimele zile. „Ne confruntăm cu ceea ce se întâmplă, cred, în multe spitale din România. Terapia Intensivă, de câteva săptămâni, este plină și astăzi am avut patru locuri pentru că am externat patru pacienți.

Avem o mare dificultate în a asigura asistența medicală pentru că nu avem locuri și sunt, practic, toate paturile ocupate. E un număr mare de pacienți care au nevoie de spitalizare și, din păcate, locurile sunt limitate”, Mahler. afirma Beatrice

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: