Evenimentul Zilei > Actualitate > Primele imagini cu dezastrul făcut de inundații! Sate întregi sunt afectate. Localnicii au fost evacuați de urgență
Primele imagini cu dezastrul făcut de inundații! Sate întregi sunt afectate. Localnicii au fost evacuați de urgență

Primele imagini cu dezastrul făcut de inundații! Sate întregi sunt afectate. Localnicii au fost evacuați de urgență

Corfu este o insulă din Grecia trecută pe lista destinațiilor de vacanță preferate ale românilor. Din păcate, natura s-a dezlănțuit aici, iar după doar o oră de ploi abundente, mai multe zone au fost afectate. Inundațiile au luat cel puțin patru vieți în provincia Messinia, sud-vestul Greciei.

Imaginile publicate în mediul online ne arată cât de neputincioși suntem în fața naturii. Insula Corfu este aproape în întregime sub apă, asta după ce a avut loc o rupere de nori. Câteva ore de ploi abundente au făcut ca o cantitate mare de apă să se adune, iar sate întregi să fie afectate. Locuitorii din Louros au avut parte de o noapte de coșmar, apele înghițind aproape în întregime satul. Pe rețelele de socializare au început să fie distribuite primele imagini cu dezastrul provocat de natură.

O altă zonă afectată sever de ploile torențiale a fost Paxos, capitala insulei Corfu. Aici zeci de case și mașini au fost luate de ape și duse la câțiva kilometri distanță. Ploile torențiale nu au fost singurele care au provocat pagube. Acestea au fost însoțite și de vânturi puternice, peste 8 scara Beaufort.

Mai multe persoane au avut nevoie de ajutor. Printre acestea se numără și o femeie a cărei mașină a fost luată de ape. Aceasta a rămas captivă în propriul autoturism, însă localnicii au reușit să o salveze în ultima clipă.

În mai multe zone din Corfu au avut loc alunecări de teren din cauza precipitațiilor abundente. Zonele afectate au fost închise, pentru a nu se produce mai multe pagube. Din păcate, aceste alunecări au distrus zidurile caselor. Persoanele afectate de fenomenele meteorologice extrem au cerut disperați ajutor. Copacii căzuți din cauza vântului puternic au provocat daune serioase. Din cauza vremii extrem de severă, curentul electric din mai multe zone inundate a fost întrerupt.

Și Atena a fost afectată de ploile abundente din ultimele ore. Străzile și trotuarele sunt pline de apă, iar circulația este îngreunată. Furtuna Ballos este vinovată de aceste precipitații abundente din sud-estul Europei.

În imaginile postate pe rețelele de socializare putem observa oamenii care merg desculți prin apa până la glezne sau mașini care par că navighează, înaintând pe străzile inundate ale orașelor. Drumurile s-au transformat în râuri, iar subsolurile mai multor case au fost inundate.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: