Evenimentul Zilei > Monden > Primele fotografii cu Viorel Lis, după agravarea problemelor de sănătate. Oana Lis: „Nu mă lasă inima să-l duc la azil”
Primele fotografii cu Viorel Lis, după agravarea problemelor de sănătate. Oana Lis: „Nu mă lasă inima să-l duc la azil”

Primele fotografii cu Viorel Lis, după agravarea problemelor de sănătate. Oana Lis: „Nu mă lasă inima să-l duc la azil”

După ce în ultima vreme Viorel Lis s-a confruntat cu grave probleme de sănătate, Oana Lis a oferit detalii legate de starea fostului primar al Capitalei. În plus, aceasta a explicat că ia în calcul ca Viorel Lis să fie internat într-un azil pentru vârstnici, mai ales că acum fostul edil a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile.

Viorel Lis, în vârstă de 78 de ani, are probleme grave de sănătate, iar de curând a ajuns să fie imobilizat într-un scaun cu rotile. Soția sa Oana Lis a explicat cum se simte fostul primar al Bucureștiului.

Viorel Lis își păstrează simțul umorului chiar și în cele mai grele momente

„La greu rămâi cu Dumnezeu și cu foarte puțini oameni aproape. Așa, când îl văd, e altfel decât când îl văd acasă. Normal că nu realizezi. Este foarte, foarte greu. Uneori știu că ar vrea să cedeze. Ar fi vrut să se opereze, dar era cu risc operația.

Ce glume mi-a făcut alaltăieri: S-a prefăcut mort dimineață, dar așa, grav de tot. Nu se mai trezea, îl clătinam. Am mai trecut cu mătușa mea prin asta, am găsit-o în comă și m-am speriat. I-am zis, în momentul ăsta, îți dau două palme dacă nu te trezești. Dacă e glumă, e momentul să încetezi cu gluma. E dur și pentru el când vede că oamenii din generația lui mor. Îl văd când aude la știri la voi, când moare cineva sau se întâmplă ceva, plânge. Dar când vin eu în cameră, nu mai plânge. Ne ferim să plângem de față cu celălalt ca să-l întărim pe celălalt. Eu îl simt”, a povestit Oana Lis în cadrul emisiunii Exclusiv VIP.

Sursa: Fanatik.ro/ Viorel Lis

Viorel Lis ar putea fi dus la un azil

Oana Lis ia în calcul ca în cazul în care starea de sănătate a lui Viorel Lis se va înrăutăți, acesta să fie dus într-un centru de îngrijire pentru vârstnici, mai ales că Oana recunoaște că are dificultăți în ce privește ajutorarea soțului ei bolnav.

„Mi-au zis și oamenii din spital: Oana, ești extraordinară că stai cu el! Viorel e familia mea și voi lupta până în ultima clipă! Sper să reușesc, totuși, până la capăt, să mă țină puterile. Știu că unii își duc părinții, soții la azil. Tot mai mulți ajung acolo, uite, și Arșinel a ajuns! Eu nu condamn, nu judec pe nimeni! Probabil că, dacă cineva e cu Alzheimer, e foarte greu să te descurci cu el.

Poate să dea drumul la aragaz, uită, mai știu eu ce se întâmplă? E un pericol pentru el și pentru ceilalți. Și, într-adevăr, e foarte scump să vină medicul acasă, să vină terapeuții acasă. Dar se poate! O să depun și eu dosar pentru ajutor de la stat pentru Viorel, să-i iau o asistență. E foarte greu să le fac eu pe toate! Mă lupt cu Viorel, că el mai și cade. E trist, ce să facem? Nu mă lasă inima cu azilul, dar vom vedea, depinde cum înaintează boala lui Viorel”, a mai declarat Oana Lis, conform Click.