Evenimentul Zilei > Monden > Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a devenit tată. Partenera de viață e nominalizată la „hobby-uri”. FOTO
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a devenit tată. Partenera de viață e nominalizată la „hobby-uri”. FOTO

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a devenit tată. Partenera de viață e nominalizată la „hobby-uri”. FOTO

Primarul Timișoarei le-a mai pregătit o mare surpriză timișorenilor. Vineri, el a devenit tată de fată. Soția sa, Yiran Lin i-a adus pe lume primul copil. Îi felicităm și le dorim multă sănătate.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, e tată. Soția primarului Timișoarei, Yiran Lin, a adus, vineri, pe lume o fetiță sănătoasă. Aceasta va purta numele de Maya, după cum au anunțat fericiții părinți.

La finele lunii august, primarul Timișoarei le-a făcut altă mare surpriză timișorenilor: el a anunțat că s-a căsătorit. A fost o cununie în secret, care a fost făcută publică mai târziu. El și-a unit destinul cu cel al diplomatei ONU Yiran Lin. „De astăzi pe degetele acestea sunt inele. M-am căsătorit cu partenera mea Yiran Lin. Sunt norocos și recunoscător pentru iubirea și sprijinul ei necondiționat, și că și-a găsit locul, cu mine, la Timișoara”, a scris edilul, pe pagina sa de Facebook, când a anunțat căsătoria.

Vineri, primarul Timișoarei a preluat cel mai important rol din viața sa, cel de tată al micuței Maya. Născută pe teritoriul României, fetița sa poate primi, dacă se solicită acest lucru,  cetățenie românească, la vârsta de 8 ani, deoarece părinții ei au, momentan, unul, cetățenie germană ( tatăl), iar celălalt cetățenie chineză (mama).

Primarul Timișoarei a motivat, în trecut, că nu a avut timp să ceară cetățenia țării noastre. Pe de altă parte, mama, Yiran Lin, diplomat ONU, după cum a prezentat-o primarul,  are 36 de ani și domiciliul în Tianjin, Republica Populară Chineză, după cum apare în actele depuse la Starea Civilă în vederea căsătoriei.

„În vremuri de pericol o vulnerabilă minune… Bine ai venit, mica noastră timișoreancă! Ce responsabilitate pentru noi să-ți croim un oraș, o țară, o Europă în care să-ți poți atinge potențialul.  Maya Luming Lin, *8.10.2021, Timișoara”, a anunțat ediliul timișorean pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva momente.

Ce le transmite primarul timișorenilor în ziua în care a devenit tată

Tot vineri, edilul a avut însă un mesaj pozitiv pentru zecile de mii de timișoreni care tremură de frig în case de săptămâni bune, deoarece, din cauza lipsei de fonduri și a datoriilor, societatea de termoficare, Colterm, nu a putut furniza agent termic.

„De luni, 11 octombrie, Colterm reîncepe furnizarea agentului termic pentru abonații din Timișoara.  Angajamentul nostru este că vom face tot ce ne stă în putință să asigurăm apa caldă și căldura în oraș, în condițiile în care prețul gazului pe piață s-a mărit la cote istorice și nemaivăzute, de 4 ori, doar în acest an. Adică, de la 102 lei lei în urmă cu un an, la 522 lei acum. Iar prețul pe care Colterm l-a facturat până acum abonaților a rămas același, de mulți ani. (…)

Nu suntem doar noi în această situație dramatică, dar Colterm este într-o stare financiară mai rea decât alte companii publice de termoficare din cauza datoriilor istorice și a faptului că, ani la rând, și-a mințit furnizorii de combustibil ceea ce a dus la plata facturilor în avans și pe fiecare zi către aceștia. (…)

Indiferent ce va aduce viitorul pentru Colterm, noi ne-am asumat să salvăm termoficarea din Timișoara pentru ca aceasta să devină viabilă, să o restructurăm și să o modernizăm. Nu există altă opțiune în acord cu normativele europene. De aceea am încheiat un acord cu Banca Mondială pentru reinventarea sistemului de termoficare local și continuăm reabilitarea rețelei pe fonduri europene”,  a transmis edilul timișorean.

Dominic Fritz își include partenera de viață la „Hobby-uri”

Deși e căsătorit de luni bune, actualizarea nu s-a operat și pe pagina de internet a Primăriei Timișoara, unde, în continuare, Yiran Lin este nominalizată drept „prietenă” și, mai mult decât atât, e inclusă la categoria „Hobby-uri” din CV-ul profesional de primar vizibil pe pagina oficială a orașului.

„În timpul meu liber fac muzică (cânt la pian și la violoncel, compun, dirijez), citesc și merg cu bicicleta. Și stau pe Netflix, „că oameni suntem”. Prietena mea este diplomată în cadrul ONU, (încă) nu avem copii. Am însă 4 fini (2 dintre ei fiind români) și 10 nepoți, pe care îi învăț să-și spună părerea, chiar dacă nu mereu totul merge după capul lor”, scrie primarul timișorean, Dominic Fritz.

Sursa foto: Facebook / Dominic Fritz, primariatm.ro