Primarul "Dan Diaconescu" din Deveselu s-a aliat cu ciocoii!

Primarul "Dan Diaconescu" din Deveselu s-a aliat cu ciocoii!

Un comandant de navă, din oastea movulie a lui DD, a fost uns primar în comuna scututlui antirachetă. S-a lăsat cu plânsete de bucurie la Căminul Cultural.

La şapte kilometri de Caracal, oraşul natal al lui Dan Diaconescu, un fiu al satului Deveselu şi al partidului OTV-ist a fost ales primar. E comuna în care, anul trecut, pe aceeaşi caniculă, preşedintele ne anunţa că vin americanii să facă scut anti-rachetă. Mişcare strategică, pe care fostul edil, PSD-istul Gheorghe Beciu, mai că şi-a asumat-o în totalitate şi cu mândrie. Mai avea un pic şi spunea că i-a adus el pe americani. Pe 10 iunie, ziua marilor alegeri locale, oamenii l-au trădat. Ion Aliman, contracandidatul PP-DD, l-a strivit în picioare. Lui Gheorghe Beciu nu-i vine să creadă nici astăzi că, după 12 ani de mandat, oamenii l-au scos din primărie pe uşa din dos.

Miercuri, aproape de prânz, în comuna scutului anti-rachetă s-a făcut transferul de putere. Căminul Cultural gemea de lume. "Fostul" şi "actualul " s-au aşezat la masa de prezidiu. Ca pe un vindecător, aşa l-au aplaudat bătrânele pe comandantul Aliman, venit să facă alegeri pentru vice şi să le prezinte oamenilor consilierii locali.

Nicolae Gheorghe (60 de ani), un localnic, iese un din cămin. Ar sta până la final să-l felicite pe primar, dar simte cum se înnăduşă de-atâta căldură. Are ceva în colţul ochiului: "Îţi vine să plângi, nu alta! Îl iubesc pe Dan Diaconescu, e băiatul nostru! Să fie preşedinte! Eu asta îmi doresc!".

Ne puteți urmări și pe Google News

Se face linişte în sală. Ion Aliman poartă o cămaşă în pătraţele. Pe sub masa de prezidiu îşi întinde picioarele. Pantaloni la dungă, şosete albe: "N-o să fiu primarul vostru! O să fiu sluga dumneavoastră!". Sala e în extaz.

Când trimisul Prefecturii începe să explice ce e cu candidaţii la funcţia de viceprimar, Aliman se retrage la fereastră şi vorbeşte în şoaptă la telefon. "Cum n-avem majoritate în consiliu, am ales variana asta - să facem o alianţă cu USL", anunţă, cu o voce gâtuită, primarul.

S-a votat şi vicele! Cu noua voturi din 13, Dorel Gorcea, de la PSD, este acum mâna dreaptă a lui Aliman. Toată sală: "Să trăiascăăăăă!". Ion Aliman, actualul primar, preia ştafeta de la Gheorghe Beciu. Un localnic e plin de entuziasm Exclus din PSD pentru că i-a pierdut pe americani

Gheorghe Beciu a condus timp de 12 ani comuna Deveselu. Anul trecut, în luna mai, i-a primit pe americani în noua bază militară, gazda scutului anti-rachetă. I-a plăcut să se mândrească, să primească felicitări şi să-l sune lumea, să-l întrebe din când în când care mai e treaba prin Oltenia.

Azi e supărat foc. El şi primii patru consilieri de pe lista PSD-ului, care au candidat în locale, au fost excluşi din partid.

O veste bună i-a înseninat însă viaţa asta amară şi nedreaptă: ambasadorul SUA la Bucureşti l-a invitat la recepţia de pe 4 iulie, de ziua Americii.

Dar rezultatul alegerilor a fost de vis urât: "Mi s-a propus acum să fiu director la nişte firme, dar nu…Prefer funcţia de şomer". Fiul lui cel mare i-a fost consilier politic. S-ar fi dus Beciu la toate televiziunile să strige ce nedreptate i-a făcut PSD-ul că s-a lepădat de el, dar s-a răzgândit: "Mi-a zis fiul că nu-i o mişcare bună. El se scoală de dimineaţă şi face revista presei. Îmi zice: «Vezi că ai un comentariu urât acolo!»".

Susţine că noul primar i-a propus să rămână vice la primărie: "Acest partid, PP-DD, nu are o ideologie. De aceea poate l-au votat şi oamenii, că nici ei nu prea ştiu ce vor".

În curtea Căminului Cultural e din nou agitaţie. Ion Aliman pleacă cu alai spre primărie, în scandările oamenilor. Unul îl ia de braţ, mai să-l ridice pe sus. La primărie are şedinţă cu consilierii. Numaidecât sună unul, să-i scoată ochii că s-a aliat cu "ciocoii". Gheorghe Beciu, fost primar

La Deveselu, oamenii au înlocuit PSD-ul cu OTV-ul, spre marea dezamăgire a fostului primar Gata cu berea! La muncă în cimitir!

La Primărie, Aliman începe să dea explicaţii la telefon. De ce a făcut alianţă cu PSD-ul, ca să aibă majoritate în Consiliu?

"Avem nevoie de oameni care să fie cu noi, nu împotriva noastră. Domnul Diaconescu nu cred că mă cunoaşte foarte bine. Sunt la PP-DD, rămân la PP-DD", zice alesul.

În sală, nevasta lui, Elena, îl susţine. Au lucrat împreună, pe nava "Steaua Dunării". Abia la 49 de ani, Ion Aliman a simţit "că trebuie să facă ceva cu viaţa lui", că timp de 20, a fost comandant de navă fluvială.

Şi băiatul lui, Marius, are aceeaşi meserie. Acum e pe Dunăre. A venit în fugă acasă, cu avionul, să-l voteze pe tac-su. Însă apele nu s-au liniştit la Deveselu după alegeri. Foştii candidaţi se-mpung de cum li se dă ocazia. De exemplu, Aliman neagă că i-ar fi propus lui Gheorghe Beciu funcţia de viceprimar: "Oamenii s-au opus, iar eu respect dorinţa lor. În 12 ani n-a făcut nimic". Consilierii îl aprobă. Aşa e, nimeni nu vrea să mai audă în veci de PSD la Deveselu.

Succesul PP-DD-ului la alegeri a fost lăudat mult de Dan Diaconescu. A venit chiar în sat, să stea de vorbă cu oamenii. Aşa s-a lipit şi Ion Aliman de ideile lui. În februarie, s-a înscris în partid.

La OTV se uită des. Se culcă cu DD, se scoală cu el. Acum, vrea să facă ceva pentru comunitate: de exemplu, vrea să pună tinerii la muncă. Toate firmele care câştigă contracte cu primăria să angajeze oameni din Deveselu: "Luăm tinerii şi-i ducem să facă curăţenie în cimitir. Ce? Munca e o ruşine?". Din spate, o doamnă taie scurt: vrea ca adolescenţii să nu mai stea cu berea în faţă la cârciumă. Gura satului: Beciu a dus morile în Thailanda

După învestitură, oamenii s-au răspândit prin sat într-un praf gros, făcut de maşinile care trec încoace şi-n colo pe şoseaua principală. La bar s-au oprit cei care au dezbătut, zi de zi, politica locală. Ca pe Dumnezeu l-a aşteptat toată suflarea pe Aliman. A venit ca o gură rece de bere, după o dimineaţă călduroasă în care toţi au aşteptat preluarea puterii.

Domnul Sarsailă, 60 de ani, ieşit din câmpul muncii de la Drumuri şi Poduri, vrea că Aliman "să-i tragă gaze" şi "să-i aducă dracului odată pe americani". Colegul de pahar, Marian Anghel, vrea subvenţii pentru crescătorii de animale şi locuri de muncă, să nu mai stea beţivii la bar şi să facă scandal. Despre Gheorghe Beciu are numai cuvinte de lăudă: "Bine că s-a dus! Că noi voiam o schimbare". Sarsailă îl aprobă. Ascunde paharele pe sub masă, să nu vadă lumea că trage la măsea ziua în amiaza mare: "Eu mai vreau aşa: să facă moară în sat şi să mă pună pe mine administrator. Au fost două mori aici, la noi. Le-a vândut Beciu! Cred că acu-s în Thailanda! Dracu' ştie unde le-a dus!".

Localnicii au transferat, cumva, afecţiunea pentru Dan Diaconescu către noul primar. "A fost şi un pic de-aici, şi un pic de-acolo", trage concluzia Ion Aliman. De miercuri, el e sluga dumneavoastră... Proaspătul edil, în pas vioi spre Primărie

"Avem nevoie de oameni care să fi e cu noi. Domnul Diaconescu nu cred că mă cunoaşte foarte bine" ION ALIMAN, primar de Deveselu Cum au aterizat americanii

În luna mai a anului trecut, preşedintele Traian Băsescu anunţa că în localitatea Deveselu, vor fi amplasate patru rachete de interceptare SM-3 (Standard Missile 3) tip Block 1B.

Baza militară americană va fi gata la începutul anului viitor şi va fi sub comandă românească, iar o parte din suprafaţa ei va fi utilizată de sistemul antirachetă american.

La Deveselu vor fi trimişi aproximativ 200 de militari americani, iar cifra maximă care poate fi atinsă este de 500. Citiţi şi:

  • Acasă la primarul cu scut de la Obama şi Băsescu. Cei trei B care au speriat estul
  • Scutul antirachetă de la Deveselu, în paza lui Dan Diaconescu!