Evenimentul Zilei > International > Primărița Parisului candidează la președinția Franței. Misterul păstrat de Emmanuel Macron
Primărița Parisului candidează la președinția Franței. Misterul păstrat de Emmanuel Macron

Primărița Parisului candidează la președinția Franței. Misterul păstrat de Emmanuel Macron

Primărița Parisului, Anne Hidalgo, a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Aceasta vrea să schimbe mai multe lucruri în Franța, iar principala ei dorință este să le ofere cetățenilor drepuri egale.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, şi-a anunţat candidatura la preşedinţia Franţei. Aceasta are 62 de ani și este fiica unor emigranți spanioli. Hidalgo este favorita Partidului Socialist și este primar din 2014.

Primărița a împărțit Parisul în două tabere

Anne Hidalgo luptă facă Parisul un spațiu cât mai verde pentru cetățeni și pentru turiști. Aceasta a deschis o campanie pentru a elimina mașinile din orașul Paris.

Sondajele de opinie arată în prezent că primărița ar obţine şapte până la nouă procente în primul tur pentru alegerile prezidenţiale din aprilie, dacă ar fi aleasă să reprezinte socialiştii.

Anne Hidalgo îl acuză pe Emmanuel Macron nu s-a ținut de cuvânt

Doamna primar îl acuză pe președinte nu s-a ținut de cuvânt privind clima și promisiunile au rămas doar vorbe.

Vrea le ofere tinerilor șansa la educație

Anne Hidalgo a mers la scoală în orașul Lyon și a declarat a fost foarte mulțumită de educația pe care a primit-o. Primarul își dorește le ofere tinerilor cât mai multe șanse aibă un viitor bun.

„Vreau ca toţi copiii din Franţa să aibă aceleaşi oportunităţi pe care le-am avut eu”, a precizat candidata la preşedinţia Franţei.

Emmanuel Macron anunţă vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 pentru cadrele medicale

Macron nu a anunțat va candida pentru al doilea mandat

Actualul președinte nu a declarat va candida pentru al doilea mandat, dar toată lumea se așteaptă facă acest lucru.

Un alt candidat puternic este Michel Barnier, fostul negociator-şef al Uniunii Europene pentru Brexit. Acesta deja a început atragă cetățenii în campania lui în care luptă pentru „limitarea şi ţinerea sub control a imigraţiei”, dar și pentru „repunerea muncii şi meritului în centrul societăţii noastre”.

Macron şi Michel Barnier sunt cotaţi între 20% şi 24% şi sunt în prezent cei mai puternici candidaţi pentru cel de-al doilea tur .

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: