Evenimentul Zilei > Politica > Primăria Sectorului 2 distribuie alimentele de la Uniunea Europeană
Primăria Sectorului 2 distribuie alimentele de la Uniunea Europeană

Primăria Sectorului 2 distribuie alimentele de la Uniunea Europeană

Începând de mâine, marți 6 ianuarie a.c. Primăria Sectorului 2 va distribui produsele alimentare din fondurile Uniunii Europene, persoanelor defavorizate cu domiciliul în Sectorul 2. Primăria Sectorului 2 a primit astăzi o primă tranșă de 150 de tone de alimente pentru peste 5500 de persoane, urmând ca restul să fie distribuite, eșalonat, în perioada următoare.

Categoriile de persoane care vor primi aceste ajutoare alimentare sunt:

·        familiile şi persoanele singure care beneficiază de ajutor social;

·        familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei;

·         persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii;

·        pensionarii beneficiari de indemnizaţie socială şi pensionarii cu venituri din pensii sau din pensii cumulate sub 400 lei/lună;

·        şomerii neindemnizaţi, înregistraţi la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi şomerii cu indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar de până la 400 lei;

·        persoanele beneficiare de drepturi speciale, dacă nu realizează alte venituri şi al căror cuantum cumulat se află sub 400 lei/lună.

Fiecare persoană din categoriile de mai sus va primi 27 kg produse alimentare, ambalate în 2 cutii de carton identice care conțin următoarele:

·        4 l ulei,

·        4 kg zahăr,

·        6 kg făină,

·        6 kg mălai,

·        0,8 kg paste făinoase (2 pungi),

·        2,4 kg conserve din carne de porc (8 cutii),

·        1,8 kg conserve din carne de vită în suc propriu (6 cutii),

·        2 kg conserve cu pateu de ficat (10 cutii).

  Distribuirea ajutoarelor alimentare din Sectorul 2 se va face la mai multe centre ale Primăriei Sectorului 2 pentru prevenirea formării cozilor:

·        Bulevardul Basarabia numărul 151 (în incinta Pieţei Morarilor),

·        Bulevardul Gării Obor numărul 12,

·        Şoseaua Pantelimon numărul 255,

·        Strada M. I. Glinka numărul 7.

În toate centrele de mai sus, programul cu publicul se va desfăşura, de luni până duminică, inclusiv, în intervalul orar 07.00 – 18.00. Ajutoarele alimentare se pot ridica de către beneficiari pe baza cuponului non-valoric primit din partea Ministerului Fondurilor Europene, numai după prezentarea actului de identitate, în original. Produsele pot fi ridicate de orice reprezentant al persoanei beneficiare, numai după prezentarea ambelor acte de identitate (beneficiar şi reprezentant), în original şi predarea cuponului non-valoric.

Persoanele care, din diverse motive, nu (mai) deţin cupoanele non-valorice, vor fi verificate pe lista cu persoanele îndreptăţite să primească aceste cupoane şi vor ridica produsele după prezentarea actului de identitate, în original, pe baza semnăturii pe lista nominală tipăritPersoanele care nu se regăsesc pe lista nominală tipărită, dar care se încadrează în categoriile beneficiare de ajutoare alimentare, conform legii, vor fi trecute pe liste suplimentare.

Includerea pe listele suplimentare se face pe baza actului de identitate, prezentat în original, şi depunerii, în copie, a documentului prevăzut de lege, care atestă încadrarea în grupul-ţintă şi a actului de identitate. Pentru persoanele singure, nedeplasabile, Primăria Sectorului 2 le asigură transportul la domiciliu a produselor alimentare, pe baza programării telefonice prealabile, la numărul 031.405.89.70. Programările telefonice se vor înregistra de luni până joi, în intervalul orar 9.00-16.00, iar vineri între orele 9.00 – 14.00. Transportul la domiciliu va fi anunţat telefonic cu cel puţin 24 ore înainte de livrarea produselor.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: