A fost lansată licitația de construire a Spitalului „Sfântul Vasile cel Mare”, o construcție pe care Primăria Sectorului 1 o ridică de la zero și reprezintă una dintre cele mai importante investiții din domeniul public din București și va fi cel mai modern spital de urgență din București.

Licitația de 2,41 miliarde lei (504 milioane euro), fără TVA, a fost lansată prin Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public – Privat Sector 1. Viitorul spital de urgenţă face parte di categoria I A, potrivit unui anunţ publicat pe platforma SICAP.

Licitaţia vizează elaborarea fazei de proiectare (aviz, proiect tehnic, detalii de execuţie) şi a fazei de execuţie a lucrarilor, inclusiv asistenţa tehnică din partea proiectantului pe toata durata execuţiei lucrărilor, conform Hotărârii nr. 907 din 29 noiembrie 2016.

Spitalul va fi construit pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, Nr. 10, Sector 1, Bucureşti. Perioada de garanţie este de minimum 60 de luni, iar durata minimă a perioadei de proiectare şi execuţie este de 18 luni (din care proiectare – 4 luni, iar execuţia – 14 luni).

Intrarea în vigoare a contractului este condiţionată de alocarea fondurilor bugetare, iar elaborarea proiectului tehnic de execuţie este condiţionată de aprobarea prealabilă a indicatorilor tehnico-economici şi emiterea autorizaţiei de construire/desfiinţare a executării lucrărilor, transmite news.ro.

Ofertantul trebuie să fi avut o cifră de afaceri globală de cel puţin 2,405 miliarde lei, pentru ultimele trei exerciţii financiare. Durata contractului este estimată la 36 luni.

Tipul procedurii este licitaţie deschisă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 19 februarie.

Așa cum reiese din informarea publicată pe site-ul Primăriei Sectorului 1, în cifre, Spitalul „Sfântul Vasile cel Mare” înseamnă: 1.000 de paturi, 37 de săli de operație, 60 de linii de gardă, 100.000 mp construiți. Spitalul va avea și două heliporturi care vor ușura accesul pacienților în stare gravă.

„Datoria fiecărui edil responsabil este să realizeze investiții în infrastructura medicală și să contribuie la creșterea calității serviciilor medicale oferite românilor. Unul dintre proiectele mele de suflet, <<Spitalul Sfântul Vasile cel Mare>> devine realitate!”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

În incinta viitorului spital, construit de Primăria Sectorului 1 pe Șos. București-Târgoviște nr. 10, se vor reloca Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri și Secția de Pediatrie a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

Te-ar putea interesa și: