Evenimentul Zilei > Actualitate > Primăria, invitată a patra oară să cumpere un imobil pe care nu-l dorește. Prețul de acum e mai mare decât inițialul
Primăria, invitată a patra oară să cumpere un imobil pe care nu-l dorește. Prețul de acum e mai mare decât inițialul

Primăria, invitată a patra oară să cumpere un imobil pe care nu-l dorește. Prețul de acum e mai mare decât inițialul

Clădirea în care au funcțiuonat Ortopedia și Oncologia, evacuate de clanul de rromi Stancu, este din nou oferită spre cumpărare Primăriei Timișoara. Proprietarul cere aproape 1 milion de euro, la fel cât a cerut și anul trecut. Este a patra oară când edilii sunt invitați să își exprime dreptul de preempțiune asupra imiobilului cu etaj din zona Bălcescu. de fiecare dată proprietarii au susținut că au cumpărător, însă niciodată nu au vândut.

Imobilul e nefolosit din 2012. Proprietarul actual, Zoltan Betuker Ragner, a notificat primăria că dorește să înstrăineze imobilul de pe Bv.Mihai Viteazu nr. 26 și îl vinde cu 850.000 de euro. Edilii au șansa să cumpere ei clădirea la acest preț. Aceasta e a patra oară când primăriei i se oferă posibilitatea de a cumpăra imobilul cu o suprafaţă utilă totală de aproximativ 1.350 mp și un teren de 650 mp.

În imobilul de pe Bd. Mihai Viteazu din Timișoara a funcționat, până în 2012, Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal , iar anterior, Clinica de Ortopedie Traumatologie II a Spitalului Clinic de Urgență Judeţean. Până atunci proprietar era liderul clanului de rromi Stancu, Vișinel. El însuși a evacuat pacienții și personalul medical, nemulțumit de banii pe care îi încasa drept chirie, claculele însă nu și le-a făcut bine. Municipalitatea nu a renegociat cu el chiria, ci a găsit alt spațiu pentru Oncologie.

Trei oferte

În decembrie 2013, Monica Mihai, partenera lui Vișinel Stancu, a oferit Primăriei Timișoara șansa de a cumpăra imobilul cu 630.000 de euro. O experitiză a municipalității a stabilit că suma e supraapreciată. În ianuarie 2015 clădirea avea deja alt proprietar, Zoltan Betuker Ragner, iar acesta anunța că vrea să înstrăineze imobilul pentru 900.000 euro. Primăria nu l-a vrut, iar imobilul nu a fost vândut. În martie 2016, același proprier a mai încercat să convingă primăria Timișoara să cumpere imobilul cu 850.000 euro, cât susține că ar primi de la un cumpărător și acum.

 Amintim că în urmă cu exact un an, imobilul era scos la vânzare și pe OLX de către omul de afaceri Tailor Căcărează, acuzat de spălare de bani în dosarul ”Leasing pentru interlopi” și evaziune de milioane de euro cu cereale și utilaje. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: