Primăria Iași contrazice Parchetul și nu cere recuperarea unui prejudiciu de 500.000 de lei. Mihai Chirica, inculpat în dosar

Primăria Iași contrazice Parchetul și nu cere recuperarea unui prejudiciu de 500.000 de lei. Mihai Chirica, inculpat în dosar Sursă foto: EVZ

Primăria Iași nu a supus la vot constituirea în parte civilă a municipalității, pentru recuperarea unui prejudiciu într-un dosar în care chiar Mihai Chirica este protagonist.

Conducerea Primăriei Iași nu a supus în votul Plenului Local decizia de constituire sau nu a municipalității ca parte civilă în Dosarul Skoda. Primăria condusă de Mihai Chirica, care este inculpat în acest dosar, a transmis anchetatorilor și judecătorului de cameră preliminară, că nu se constituie parte civilă deoarece nu există niciun prejudiciu.

Primăria a contrazis Parchetul, care anunțase un prejudiciu de 500.000 de lei

Dar, Parchetul a ajuns la concluzia că bugetul municipiului Iași a fost prejudiciat cu peste 500.000 de lei. Consiliul Local Iași nu a avut niciodată pe ordinea de zi, conform legii, un proiect de hotărâre în care să se voteze dacă municipalitatea are de gând să se constituie sau nu parte civilă în Dosarul Skoda.

„S-a cauzat atât o pagubă bugetului local al Municipiului Iași, în cuantum de 503.482,17 lei, cât și o vătămare a intereselor legitime ale unității administrative – teritoriale Municipiul Iași”, au spus cei de la Parchet, dar reprezentanții Primăriei au contrazis această concluzie, conform reporteris.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

S-a cerut anularea rechizitoriului și trimiterea dosarului înapoi la Parchet

„Primăria Municipiului Iaşi a comunicat că nu a fost constatat niciun prejudiciu pe care autoritatea locală să îl invoce, drept urmare nu se constituie parte civilă în procesul penal”, a fost răspunsul edililor, conform sursei citate. La data de 27 ianuarie 2021, inculpații din acest dosar, printre care se numără și primarul Mihai Chirica, au fost trimiși în judecată pentru achiziția ilegală a patru mașini Skoda în anul 2013.

Juriștii Unității Administrativ-Teritoriale (UAT) Municipiul Iași (Cristina Oțeleanu și Mihai Doltu) au cerut anularea rechizitoriului și trimiterea dosarului înapoi la Parchet pentru refacerea urmăririi penale. Angajații din Primărie au stabilit, pe baza unei expertize extrajudiciare, că în urma acelor achiziții nu a rezultat niciun prejudiciu. Judecătorul a respins solicitarea și a invocat faptul că existența  sau nu a unui prejudiciu ține de judecata de fond.