Evenimentul Zilei > Actualitate > Primăria Arad cumpără brad de Crăciun în plină caniculă. Ce spun localnicii
Primăria Arad cumpără brad de Crăciun în plină caniculă. Ce spun localnicii

Primăria Arad cumpără brad de Crăciun în plină caniculă. Ce spun localnicii

Primăria municipiului Arad intenționează să achiziționeze, în plină vară, un brad de Crăciun. Anunțul a fost făcut chiar de primarul orașului, într-o postare pe Facebook.

Fidel proverbului „omul gospodar își face iarna car și vara sanie”, primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, intenținează să achiziționeze un brad de Crăciun pentru municipalitate. Este vorba despre un brad artificial care va avea o înălțime de 20 de metri și va fi amplasat în centrul orașului.

Municipiul Arad este până vineri sub cod galben de caniculă, temperaturile din vestul țării urcând până la 37 de grade Celsius. Deși Aradul se topește sub canicula lunii Cuptor, primarul Bibarț știe ce-și dorește și, mai mult, a și anunțat acest lucru pe Facebook.

„Nu, n-a venit Crăciunul, dar ne pregătim! Nu mai tăiem pădurea și… evităm eternele discuții! Am decis achiziționarea unui brad artificial. Unul frumos, de durată, din elemente demontabile, împodobit din belșug cu mii de luminițe cu leduri și alte ornamente, cu o înălțime de 20 de metri și o bază de 7 m, căruia îi este acordată o garanție de 10 ani! Acum doar probăm modelul la scară redusă… Așteptăm opinii! Pentru frumusețea viitoarelor Sărbători, pentruARAD”, a scris primarul Călin Bibarț pe contul său de Facebook.

Edilul și-a însoțit postarea de pe Facebook cu câteva fotografii cu un model la scară redusă a bradului pe care intenționează să-l achiziționeze.

Ce spun arădenii despre intenția primarului

Anunțul făcut de primarul municipiului Arad nu a întrunit aprobarea tuturor locuitorilor orașului, însă.  Dacă o parte dintre localnici, comentatori pe Facebook, au apreciat gestul, alții dimpotrivă. Aceștia din urmă au dorit să știe cât va costa bradul ornamental și dacă nu se putea face ceva mai bun cu banii de la bugetul local. A existat și o a treia categorie de comentatori care au spus despre edil că a luat-o „rău pe arătură”.

„Oare când o să găsiți bani pentru adevăratele probleme din oraș? M-am săturat să văd suferință pe stradă. Oare nu există nici o soluție pentru a schimba tramvaiele, să oferiți locuri gratis în adăpost ptr oameni nevoiași, câinii de pe strada adunați în adăpost și bine îngrijiți?”;

„Mie mi-a explodat creierul când am văzut articolul… Au înebunit oamenii de la pandemie și ține cont că a făcut vaccinul domnul primar”;

„Cât de mult costă? Domnule Primar țin să vă anunț că avem în circulație tramvaie vechi de pe timpul lui Nea Nicu. Oameni ai străzii care plătesc 5 lei ptr. o noapte la adăpost, câini fără stăpâni pe stradă”;

„Proiectul este bun, felicitări! Și să nu uităm «un om gospodar vara cumpără sanie și iarna căruță».”;

„Eu cumpăram niște dozatoare de bere și le amplasam în fața primăriei, că e ceva mai de sezon!”, sunt doar câteva dintre mesajele publicate de arădenii care au aflat despre inițiativa primarului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: