Evenimentul Zilei > Politica > Prima reacție a lui Dacian Cioloș după ce a fost propus premier. Care sunt planurile liderului USR
Prima reacție a lui Dacian Cioloș după ce a fost propus premier. Care sunt planurile liderului USR

Prima reacție a lui Dacian Cioloș după ce a fost propus premier. Care sunt planurile liderului USR

Dacian Cioloș a reacționat după ce președintele României, Klaus Iohannis, a decis să îl propună ca premier al noului Guvern ce urmează să fie format în urma crizei politice amplificate de căderea Executivului condus de liberalul Florin Cîțu. Dacian Cioloș a transmis că este pregătit pentru a negocia cu celelalte partide politice și are ca scop principal scoaterea României din criză.

Favoritul lui Iohannis reacționează

„Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern.

Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice”, a scris liderul USR pe Facebook.

Obiectivele unui eventual Guvern Cioloș

Dacian Cioloș a anunțat organizarea unei ședințe a Biroului Național în care urmează să se stabilească echipa de negocieri pentru formarea viitorului Executiv, care își propune să rezolve problemele legate de criza sanitară și economică, precum și reformele prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern. Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”, a mai precizat Dacian Cioloș pe Facebook.

Dacian Cioloș, propus premier de Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni, după consultările de la Cotroceni, că îl propune pe liderul USR, Dacian Cioloș, pentru funcția de premier. „După ce guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură, în toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent de cine guvernează. Este foarte important să se gestioneze situația pandemică, creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri ca celelalte măsuri să nu crească la un nivel prea mare pentru populație. Este foarte important să dispunem de sumele mari ale PNRR și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate. Am reiterat toate pregătirile pentru situația iernii, pentru că acestea sunt importante pentru români, nu certurile politice între diferiți actori.

Reprezentanții formațiunilor politice au venit cu diferite propuneri. Din toate aceste propuneri am reținut una pe care o voi pune în practică. Am decis să desemnez ca și candidat în funcția de prim-ministrul pe Dacian Cioloș”, a declarat președintele României.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: