Evenimentul Zilei > Politica > Prima propunere pe care Marcel Ciolacu i-a făcut-o lui Liviu Dragnea după liberare
Prima propunere pe care Marcel Ciolacu i-a făcut-o lui Liviu Dragnea după liberare

Prima propunere pe care Marcel Ciolacu i-a făcut-o lui Liviu Dragnea după liberare

Actuala conducere a PSD își dorește pace cu Liviu Dragnea și ia în considerare o posibilă revenire a acestuia în partid. Rămâne de văzut când se va produce o revenire a lui Dragnea în PSD.

Liderii social-democrații i-au făcut o primă propunere lui Liviu Dragnea: Să se alieze, cel puțin la nivelul evidențierii lacunelor pe care Guvernul le are, pentru a nu crea un război fals în PSD. De asemenea, Marcel Ciolacu nu crede că Liviu Dragnea o să dorească să provoace un scandal în PSD acum, după liberarea condiționată. Marcel Ciolacu susține că nu îi este teamă de LIviu Dragnea, după ce a fost eliberat din pușcărie. Ba mai mult, el și-a arătat compasiunea pentru acesta.

„Nu. Mă bucur că s-a luat o decizie corectă şi a fost eliberat, a avut această pârghie legală”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu i-a transmis o propunere de pace lui Dragnea, conștient că acesta poate agita apele în PSD. El și-a exprimat speranța că fostul lider PSD nu va provoca un scandal care să ducă la ruperea formațiunii, așa cum a lăsat să se înțeleagă apropiatul acestuia, Codrin Ștefănescu

„Vreau să fiu foarte clar: fiecare dintre noi suntem vremelnici în această poziţie, de şef al PSD. Eu nu cred că domnul Liviu Dragnea îşi doreşte în acest moment un scandal fals în interiorul PSD şi mai ales cu acel «vârf de lance», domnul Codrin Ştefănescu”, a declarat Marcel Ciolacu într-o intervenție la Romania TV.

Ciolacu face o propunere de pace

El a precizat că un astfel de scandal în PSD va fi de folos doar coaliției aflate la guvernare deoarece ar acoperi toată lipsa de competență și corupția. Iar acest lucru ar face rău principalului partid de opoziție.

„Cred că domnul Dragnea nu-şi doreşte acum să astupe toată incompetenţa guvernamentală şi hoţiile reale şi mari pe care le fac în acest moment actualii guvernanţi cu acest presupus scandal. Şi Liviu Dragnea, ca şi Marcel Ciolacu, este plin de defecte, şi eu sunt plin de defecte. Nu cred că Liviu Dragnea este un om prost şi ştie foarte bine şi nu cred că-şi doreşte să devină un instrument, culmea, al lui Klaus Iohannis, de a face un aşa presupus scandal”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Când va reveni Dragnea în PSD

În acest context, președintele PSD nu a exclus revenirea lui Liviu Dragnea în partid, la un moment dat, după ce vor expira interdicțiile acestuia, impuse prin hotărâre judecătorească. Marcel Ciolacu a precizat că în cazul lui Dragnea nu a fost vorba de o excludere din partd, dar a spus că statutul partidului are prevederi clare.

„În Statut este prevăzut un astfel de lucru: în momentul în care eşti condamnat, automat nu mai eşti membru de partid”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a adăugat că, după expirarea termenului de interdicţie, „categoric se poate” ca Liviu Dragnea să revină în partid.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: