Evenimentul Zilei > Actualitate > Prima ninsoare pe litoral. Cod galben de vânt puternic
Prima ninsoare pe litoral. Cod galben de vânt puternic

Prima ninsoare pe litoral. Cod galben de vânt puternic

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis astăzi o atenționare de cod galben de vânt pentru județul Constanța valabilă în intervalul orar 08:00-14:00. La Constanța fulguiește viscolit, fiind prima ninsoare înregistrată în această perioadă a anului.

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:00 vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 65 km/h. Portul Mangalia a suspendat activitățile pentru evitarea accidentelor navale.   Maxima temperaturilor nu va depăși 2 grade Celsius. Din cauza vântului puternic, primăria Constanța roagă conducătorii auto să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare, care pot fi spulberate de vânt.

Primăria Constanța face apel către cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie şi, în cazul în care situaţia o impune, să se ferească de furtună în clădiri care prezintă siguranţă. În acelați timp, având în vedere prognoza A.N.M. pentru acest sfârșit de săptămână care anunță primele ninsori, Secțiile de Drumuri Naționale și Secția Autostrăzi Constanța au patrulat începând cu ora 04:00 cu peste 30 de utilaje în acțiuni specifice sezonului de iarnă.  

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: