La rândul lor, oamenii legii au spălat picioarele unor lideri religioşi negri care participau la un marş în memoria afro-americanului George Floyd.

Evenimentul s-a desfăşurat în Cary, un oraş din Carolina de Nord, iar gestul ofiţerilor de poliţie a transmis dragostea şi smerenia acestora în contextul revoltelor violente din SUA.

Membrii Legacy Church Center au fost conduși de pastorii Faith Wokoma și Soboma (soţul ei) şi au ajutat la organizarea plimbării în care participanţii s-au rugat.

De asemenea, mulţimea a ţinut un moment de reculegere opt minute și 46 de secunde pentru a marca timpul în care polițistul Derek Chauvin a avut genunchiul pe gâtul lui George Floyd.

În cadrul evenimentului a fost rezervată şi acţiunea numită „spălarea picioarelor”, la care au participat cel puţin 3 ofiţeri albi şi 3 participanţi albi.

Ei au spălat picioarele pastorilor Faith si Soboma Wokoma, iar fotografiile şi înregistrările video cu acele momente fac ocolul lumii chiar acum.

Conform Daily Mail, spălarea picioarelor este un ritual religios observat la diverse confesiuni creștine bazate pe porunca lui Isus Hristos ca urmașii săi să spele picioarele altora, urmând exemplul Lui și exprimându-şi astfel smerenia și dragostea.

„În timp ce analizăm istoria drepturilor civile, biserica a fost întotdeauna o parte atât de mare a schimbării. Și nu vrem să fie doar biserica neagră sau biserică albă sau biserică asiatică. Vrem ca trupul lui Hristos să se alăture colectiv”, a spus Faith Wokoma pentru ABC11.

„Așa că am decis să ne adunăm cu celelalte biserici și am fost plăcut surprinși când poliția a spus că vrea să facă parte din plimbare. Primarul a vrut să facă parte din plimbare”, a adăugat ea.

Lori Bush, care se află în consiliul orășenesc Cary, a descris mitingul de sâmbătă drept un eveniment „puternic”.

„A început cu o adevărată recunoaștere a istoriei abuzului, violenței și rasismului sistemic, spunând numele atâtor persoane care au murit.

A fost şi un moment de reculegere de 8 min și 46 de secunde. Au fost câteva opriri pentru a ne ruga, cântând Amazing Grace și toți lucrăm pentru a face la fel în timp ce ce păstram distanţarea socială”, a completat Lori Bush.