Prima condamnare într-un dosar DNA Constanța privind fonduri europene. Decizia instanței nu este definitivă

Fonduri europene. Sursa foto: Arhiva EVZ

Tribunalul Constanța a decis ca Iulian Pană să fie condamnat în dosarul DNA privind obținerea pe nedrept a fondurilor europene. Sentința instanței de judecată nu este una definitivă.

Judecătorii de la Tribunalul Constanța au soluționat în primă instanță, marți, 23 mai, un dosar instrumentat de procurorii DNA Constanța. Este vorba de dosarul în care Iulian Pană a fost trimis în judecată pentru că a folosit sau prezentat cu rea-credință documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, privind obținerea pe nedrept de fonduri europene din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. Magistrații l-au condamnat pe Iulian Pană la trei ani de închisoare cu suspendare.

Instanța de judecată a decis și ca parcursul termenului de supraveghere a lui Pană, acesta să presteze muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei/Consiliul Local Hârșova sau în cadrul Primăria/Consiliul Local Horia. Este important de precizat că inculpatul ar putea să scape de munca în folosul comunității doar dacă demonstrează  printr-un document medical că starea de sănătate îl impiedică să pestreze acest tip de muncă. Încă nu a fost stabilit numărul de ore pe care le va executa.

Decizia instanței nu este definitivă în cazul lui Iulian Pană

„Numărul zilnic de ore urmează a se stabili conform legii de executare a pedepselor. În baza art. 404 alin. 3 Cod procedură penală atrage atenția inculpatului asupra consecințelor nerespectării măsurilor de supraveghere și obligațiilor impuse și ale savârșirii de noi infracțiuni în cursul termenului de supraveghere“, se mai precizează în decizia procurorilor din Constanța.

Magistrații din Constanța au decis ca Pană și Asociația „Udrica” Ciobanu să plătească o sumă de bani reprezentând sprijinul financiar aferent campaniilor prin care au obținut fonduri europene. De asemenea, la această sumă se vor adăuga și dobânzile legale către partea civilă din Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale și către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. În ceea ce priveșe măsura asiguratorie a sechestrului judiciar, Tribunalul Constanța au decis menținerea deciziei. Decizia instanței de judecată nu este definitivă, informează ZiuaConstanta.ro.