Evenimentul Zilei > Politica > Prezidențiale 2019. Funeriu, cerere specială pentru Diaspora! Apel la clasa politică
Prezidențiale 2019. Funeriu, cerere specială pentru Diaspora! Apel la clasa politică

Prezidențiale 2019. Funeriu, cerere specială pentru Diaspora! Apel la clasa politică

La fel ca la turul 1, Diaspora s-a mobilizat exemplar și a ieșit masiv la vot.

Prezența uriașă la urne a românilor din străinătate l-a determinat pe un fost ministrul al Cabinetului Boc să facă un apel către toată clasa politică.

Daniel Funeriu afirmă că „votul masiv al românilor de pretutindeni obligă partidele la mult mai mult decât vreo 40 de locuri în Parlament pentru Diaspora”. Ce înseamnă asta?

În viziunea fostului ministru al Educației, partidele sunt obligate „să pună pe liste adevărați reprezentanți ai diasporei și nu, așa cum e prea des cazul, plasarea pe listă a unor putreziciuni politice cu «pile», pentru care viața în străinătate se rezumă la shopping la Londra sau conferințe la Paris”.

Pe Facebook, Funeriu transmite că își dorește „reprezentanți adevărați ai milioanelor de români în pribegie. Vreau oameni care să-i reprezinte atât pe cei care lucrează pe șantierele Europei, pe cei și cele care lucrează în centrele de îngrijire pentru bătrâni ale Europei, cât și ai celor cu înaltă calificare din universități, spitale și multinaționale!”.

În opinia politicianului de dreapta, „senzaționala dinamică pe care o vedem născându-se azi este precursorul dinamicii de întoarcere acasă. Noul președinte nu are dreptul să o ignore!”.

Funeriu își încheie mesajul cu un îndemn pentru Diaspora: „Români de pretutindeni, hai cu milionul!”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: