Evenimentul Zilei > Social > Previziune sumbră pentru România. În luna octombrie vor fi 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19
Previziune sumbră pentru România. În luna octombrie vor fi 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19

Previziune sumbră pentru România. În luna octombrie vor fi 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19

Medicul Beatrice Mahler de la Institututl de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a declarat că valul 4 al pandemiei nu va fi unul mai blând decât cele anterioare.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, dr. Beatrice Mahler, a declarat că valul patru al pandemiei nu va fi mai blând decât cele anterioare, iar în octombrie se așteaptă la 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19.

„În vară credeam că o să fie mai bine, dar la cum percepem în acest moment creșterea numărului de cazuri, la cum se vede din partea unde suntem noi, cadrele medicale, modul în care sunt afectați pacienții și cazurile care ne vin în spital, nu cred că va fi mai bine în acest val. Din contră, cred că nu vom avea exemplul Marii Britanii în care spitalele să nu fie atât de pline. În România va fi greu, va fi greu în spitale”, a declarat directorul Institutului.

Beatrice Mahler: La două săptămâni după începerea școlilor, numărul de cazuri zilnice se va dubla

„Cred că la două săptămâni după ce începem școlile ajungem să dublăm, dacă nu să triplăm această cifră și cred că, în octombrie, dacă nu înțelegem că trebuie să respectăm regulile și să purtăm mască și să revenim la regula care limitează transmiterea infecției, octombrie va fi o lună care va duce către zece mii de cazuri”, a mai spus medicul pneumolog. Cazurile care ajung la ATI sunt mult mai grave, simptomele din acest val sunt mult mai severe, afirmă managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Mi-e teamă că va fi mai rău, deși am sperat că nu ne va fi așa, pentru că o parte dintre noi suntem vaccinați

„Vedem că tot mai mulți tineri sunt bolnavi. În terapie intensivă avem șapte pacienți, iar din cei șapte cinci sunt intubați. Avem o severitate a manifestărilor, o evoluție mult mai rapidă către terapie intensivă a pacienților care se internează”, a mai spus Mahler.

Medicul a mai declarat la Digi24, că doctorii au de-a face și cu furnia oamenilor, care spun că unii sunt revoltați și spun că se simt mai rău pentru că au venit în spital.

„Am avut această replică: am venit în spital și mă simt mai rău decât când am venit”, explică medicul, care arată că boala evoluează la unele persoane în ciuda tratamentului.

la rândul său, Raed Arafat, coordonatorul DSU, a avertizat vineri, că „este posibil” ca România să treacă de pragul de 10.000 de cazuri noi de COVID-19, în valul 4 al pandemiei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.